Интервю на Петър Волгин с доц. Валентин Вацев Българският политически

...
Интервю на Петър Волгин с доц. Валентин Вацев Българският политически
Коментари Харесай

Вацев: От десетилетия не сме имали толкова антинационална и антиобществена власт. Идва краят на петата българска държава

Интервю на Петър Волгин с доцент Валентин Вацев

" Българският политически живот е сив, на тъмни петна. Когато нищо значимо не става в страната, а по едно и също време с това къртицата на историята е разровила корените на сегашното, България ще влезе в геополитическа клопка, в каквато е била неведнъж. " Това сподели в изявление за БНР анализаторът доцент Валентин Вацев.

Днешният политически хайлайф единствено усилва бедите, които могат да се струпат на главата на България, съобщи той. По думите му, " елитарната върхушка на страната няма нюх за геополитика ", за разлика от други водачи, " които са усещали геополитическите ветрове ".

" Нашите са щастливи да извършват и имат вяра, че това ще ги докара до още по-големи богатства и добрини. "

В последните 30 години се образува цяло потомство, за което светът продължава да бъде еднополярен, това е така наречен " тагаревщина, систематизирано разбиране – когато си сигурен, че няма метод да не стане това, което Америка е поискала ", а геометрията на интернационалните връзки към този момент е друга, добави той.

Българите се отнасят към политическия живот с скука и отвращение. Продължава да гласоподава последната третинка от гласоподавателите, до която доближава евроатлантическата медийна агитация, акцентира Валентин Вацев.

" За първи път от десетилетия България има толкоз антинационална и антиобществена власт, само че тези неща към този момент се демонстрират в края, когато Анушка към този момент е разляла олиото, когато се изчерпва един цялостен политически и исторически стадий. Ние сме напът да станем очевидци на края на петата българска несъстояла се страна. Петата българска страна не можа да набере скорост по пистата на историята и се провали. Петата българска страна си отива ", разяснява Валентин Вацев в предаването " Политически НЕкоректно ".

На кръглата маса при започване на прехода – от страната на българския социализъм към страната на българския евроатлантизъм, " българската номенклатура се контракти със себе си и със своите отрепки " и това се счита за историческото начало на петата българска страна. Сега тази страна си отива, " натрупала необикновено количество парадокси, обиди към българската история, обиди към здравия разсъдък и българския народ " и болшинството българи ще я изпратят с въздишка на облекчение, разясни той.

Вацев изрази мнение, че с дейностите си Бенямин Нетаняху предизвестява Съединени американски щати, че в случай че не спрат да го дестабилизират, може да провежда " тотална война в Близкия изток, която никой не може да спре " и която ще докара до загуба на Байдън на президентските избори.  

" Нетаняху е изцяло кадърен да възпламени радикална война в Близкия изток. Ние сме доста близо до обща, гневна, радикална война в Близкия изток, която също ще ни засегне. Нас ни засягат всевъзможни войни, а Близкият изток е близо. "

" Дълбоката страна предизвестява обществото, че челният конфликт Америка – Тайван е по-голям от украинските тупурдии, означи още Вацев във връзка със обстановката в Съединени американски щати. Според него Демократическата партия е уплашена, че ще загуби президентските избори, " американските демократи се чудят по какъв начин да накарат отново гробищата да гласоподават ", а в тесния кръг на Байдън е било решено въпреки всичко да не се ескалира войната в Украйна на този стадий, за което е удостоверение и оставката на Виктория Нюланд.

" Американският дипломат в София не знае какво да изиска, по тази причина той се съгласи да има въпреки всичко избори, защото изборите ще станат преди разрешаването на украинския спор, преди огромната ескалация. "

Към края на лятото се чака да стартира третият стадий на огромната война с непосредствено включване на войски на НАТО. Докато това не стартира, " в България към този момент би трябвало да е готово държавно управление, което да може да вкара България във война категорично ", изрази позиция Вацев.

" Тъй като това няма да стане преди края на лятото или дълбоката есен, а там пък се чакат избори, американският дипломат евентуално е решил да одобри на съществено обещанията на Бойко Борисов и Делян Пеевски, че " ние сме идеалните ценностни евроатлантици ", с цел да се сътвори още едно държавно управление от сглобчест тип. Това е израз на юнашкото доверие на Н. Пр. американския дипломат към Бойко Борисов и към Делян Пеевски. Предполагам, че той ще бъде излъган. "

" Ние сме най-яростните ястреби в НАТО. Другите политически управления стартират да усещат проблематиката. Европа стартира да осъзнава своите вреди, които тя носи в тази война. Европа се разсънва и вкарването на НАТО в спора няма да стане толкоз безпроблемно и елементарно ", уточни още анализаторът.

Геолитическата орис на България се дефинира от резултатите от изгубени войни. След изгубена война у нас стартира нов политически цикъл, сподели в умозаключение Вацев и изрази вяра, че " здравият разсъдък на българския народ ще стигне до етажите, където работи властта ".

Цялото изявление може да чуете тук. 

Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР