Интервю на Илиана Беновска с юристконсултът на ТЕЦ Марица 3“

...
Интервю на Илиана Беновска с юристконсултът на ТЕЦ Марица 3“
Коментари Харесай

Беновска помоли Сандов да изслуша  „Марица 3“ пред журналисти – засега Сандов отказва 

Интервю на Илиана Беновска с юристконсултът на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ Юлиян Семерджиев от 12-ти май 2022 година, излъчено непосредствено в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz.Беше разгласен митинг на енергетиците от Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ пред Министерство на околната среда и водите, само че Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково издаде заповед, с която отчасти възвръща активността на централата до 1-ви юни 2022 г, заради което митингът беше анулиран.

Илиана Беновска: В 12 часа трябваше да дойде тук митинга на „ Марица 3 “, подсилен от синдикатите по отношение на това, че вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов затвори и предписа авансово осъществяване на „ Марица 3 “ за това, че замърсявали въздуха. В 13 часа следва брифинг, тъй като министър Сандов анулира за към месец и нещо това предписание. Помолих от името на публицистите Юлиян Семерджиев да бъде позволен до брифинга. Засега Сандов ми отговори, че брифингът бил на Министерство на околната среда и водите и Семерджиев нямал място там. Ще забележим по какъв начин ще се развият събитята. Кажете за какво съгласно Вас министър Сандов анулира разпореждането да не работи „ Марица 3 “?

Юлиян Семерджиев: Предполагам, че това е една стъпка в вярната посока, защото той допускам се е съобразил с последните свои изявления, че ние не сме замърсител на въздуха в Димитровград. Приемаме днешната анулация като стъпка в вярната посока и опция ние да обновим своята работа. Категорични сме, че не ние сме замърсител на въздуха на Димитровград. Следва господин Сандов да подаде точна и настояща информация на общината и на жителите на България.

Илиана Беновска: Именно по тази причина аз помолих господин Сандов от името на публицистите да Ви пусне горе, с цел да изкажете и Вие Вашата позиция! Мисля че е редно, живеем в демократична страна! Как мислите?

Юлиян Семерджиев: Разбира се! Аз нямам нищо срещу да се срещнем с господин Сандов. Ще изложим нашите причини. Надяваме се да бъдат чути. Решението е тяхно!

Илиана Беновска: Още един въпрос имам! Излезе известие от Министерство на околната среда и водите, че по времето, когато „ Марица 3 “ е затворена, замърсяването продължава да съществува и да надвишава нормите. Имаше едно необичайно изречение, аз не съм експерт, че вятърът духал от Стара Загора, т.е. от ТЕЦ-овете „ Марица Изток 2 “ и „ Марица Изток 3 “, както и от Гълъбово. Аз попитах министър Сандов тези станции мерят ли посоката напразно? Той сподели – да! Вярно ли е?

Юлиян Семерджиев: Не съм и аз толкоз наясно механически, само че сигурно въздействие върху атмосферния въздух в Димитровград оказват и централите от енергиен комплекс „ Марица Изток “! Не е допустимо единствено Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ да бъде апетитен като причинител и то на такива тежки обвинявания, които бяха отправени към нас. Това, че се намираме на „ мястото на престъплението “ не значи, че ние сме причинителите!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР