Интерпретациите, свързани със събитията на Олд Трафорд след дербито на

...
Интерпретациите, свързани със събитията на Олд Трафорд след дербито на
Коментари Харесай

Реплика към Ибра сложила началото на конфликта на Олд Трафорд

Интерпретациите, свързани със събитията на " Олд Трафорд " след дербито на Манчестър в неделя, не престават, като такива към този момент идват и от източници, които са отвън рамките на Англия. Испанският " Марка " твърди, че една имитация към нападателя на " алените дяволи " Златан Ибрахимович е запалила първите искри. Според изданието тя е била отправена от хора от щаба на Сити, които са се прибирали по-рано към съблекалнята, до момента в който играчите на " жителите " към момента са се радвали на терена. Репликата е била следната: " Ибра, доста приказваш, само че едвам се движиш! " Това е било възприето като чиста провокация, поради тежката травма, от която шведът се възвърне неотдавна. Няма сведения обаче самият Ибрахимович, който игра в последните 15 минути на дербито, да е взел участие в последвалите събития.

След като всички играчи на Сити са се прибрали в съблекалнята, са почнали шумно да честват и да пеят. Това е подразнило мениджъра на " алените дяволи " Жозе Моуриньо, който е тръгнал към съблекалнята на гостите и им е споделил, да се успокоят, тъй като към момента не са спечелили купата, като също така би трябвало да проявят повече почитание, защото се намират в дома на Юнайтед. Специалния е споделил това на португалски, което е било разбрано от Едерсон. Стражът на Сити му е дал отговор и оттова насетне спорът е ескалирал. Според " Дейли Майл " към Моуриньо е полетяла бутилка. Човек от щаба на " алените дяволи " е споделил на играчите на Юнайтед, че мениджърът им е бил уцелен, след което група футболисти на домакините е тръгнала към съблекалнята на противника, откъдето пък са излязли и играчи на " жителите ". Разразило се е същинско меле, в което съгласно другите източници са взели участие сред 20 и 30 индивида. Вчера се твърдеше, че Микел Артета, който е получил аркада при случая, е бил ударен с бутилка от Ромелу Лукаку. Днес обаче излязоха информации, че асистентът на Гуардиола е блъснал главата си във вратата на съблекалнята по време на конфликтите.

Още през вчерашния ден от Футболната асоциация желаеха пояснение от двата клуба. От двете страни взаимно са си отправили обвинявания по отношение на това кой е предизвикал случая.
How the post match brawl played out in the dressing room at Old Trafford. Rojo, Valencia, Rashford, Tuanzebe, Shaw and Herrera all headed to the away dressing room to confront City’s players. #mufc [mail] pic.twitter.com/7IwePgdVZc
— United Xtra (@utdxtra) 11 декември 2017 година Премиър лийг 16 кръг, неделя 10 декември  Манчестър Юнайтед 1:2краен резулат  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР