Интерпол разпространи списък със 173 бойци на "Ислямска държава" (ИД),

...
Интерпол разпространи списък със 173 бойци на "Ислямска държава" (ИД),
Коментари Харесай

Интерпол предупреждава: Ислямска държава се цели в Европа

Интерпол популяризира лист със 173 бойци на "Ислямска страна " (ИД), които съгласно световната организация за битка с престъпността може би са подготвени да правят самоубийствени набези в Европа в възмездие за военните провали на групата в Близкия изток, написа английският в. Guardian.

Списъкът е формиран от Интерпол въз основа на американски разследващи данни, получени при набези в територии на ИД в Сирия и Ирак. Европейските организации за битка с тероризма се тормозят, че след разпадането на по този начин наречения халифат ще нарасне рискът от атентатори самоубийци, които ще се опитат да доближат Стария континент независимо.

Няма данни някои от екстремистите в листата да са влезнали в Европа, само че разпространението на листата от Интерпол откроява мащабите на опасността. Хората в него са разказани като "потенциално подготвени да основават и разполагат самоделни бомби за да причинят огромен брой ранени и убити.

Смята се, че може да пътуват в чужбина, с цел да вземат участие в терористична активност ". В записка, добавена към листата, се акцентира, че включените в него са посочили подготвеност да извършат самоубийствено нахлуване в поддръжка на исляма ".



Списъкът съдържа имената на обвинените, датата на вербуването им от ИД, финален евентуален адрес (включително джамията, в която са се молели), моминското име на майките им, и фотоси.

Интерпол желае от националните си сътрудници всякаква информация, с която разполагат за който и да е от изброените в листата, в това число персонални данни, които да бъдат включени към информацията.

Кога джихадистите ще се опитат да влязат в Европа зависи от редица фактори, в това число дали групата ще се опита да сътвори нова база в Сирия след идната загуба на град Ракка и неотдавнашното завладяване на Мосул от иракските сили, прибавя Guardian.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР