Интерпол издирва и мъж, заподозрян за експлозията в Истанбул. Възможно

...
Интерпол издирва и мъж, заподозрян за експлозията в Истанбул. Възможно
Коментари Харесай

Възможно ли е издирван за взрива в Турция да се намира в България?

Интерпол търси и мъж, обвинен за детонацията в Истанбул. Възможно ли е той да се намира в България, както настояват гръцки медии?
Прочетете още
Новината, че Интерпол търси мъж, за който се допуска, че е съпричастен към гърмежа оповестиха нощес гръцките медии. Те настояват, че Интерпол е популяризирал информация за въпросния човек на прилежащите на Турция страни, предупреждавайки ги да бъдат деликатни и при опит обвиненият да влезе на непозната територия – да го арестуват. 

Гърците настояват, че са създали инспекция и мъжът не е на тяхна територия. Като главните подозрения са, че търсеният най-вероятно към този момент е напуснал Турция и е на българска земя. Официално удостоверение или опровергаване на информацията към този миг – няма. 

 
Мъжът е прочут на главната обвинена - Ахлам ал Башир, бил нейн съквартирант. Засега информацията, която оповестяват медиите в Турция е, че Ашлам е влезнала в страната преди 4 месеца с мъж, с който са се показали за брачен партньор и брачна половинка Дали това е и индивидът, който се търси – не е ясно.

На втория ден след терора, животът в мегаполиса се връща към естественото. Днес и последните материални вреди бяха отстранени.

„ Това е остарялата Искиклял. Винаги е доста оживено и цялостно с хора, пристигнали тук, с цел да пазарят или да се насладят на заведенията за хранене “, споделя Ибрахим Остюрк.

Той добавя, че надали има екскурзиант в Истанбул, който да не се разноски по една от знаковите улици в града.

 
Джина от Филипините е тук от 4 дни. Казва, че всеки ден пътят й минава отсам. Включително и в злощастната неделя.

„ Ние сме отседнали тук, на към 2 минути пешком. Когато чухме какво е станало, бяхме от другата страна на града. Върнахме се насам и видяхме полиция, коли за спешна помощ “, описа Джина.
 
За по-голяма сигурност направиха промени по Истиклял. През миналата нощ цялата улица беше затворена, в това число за пешеходци, с цел да могат да бъдат отстранени всички огромни саксии.
 
Именно наоколо до такава саксия беше сложена чантата с бомбата.

А ето тази фотография трогна Турция - разрушената детска количка на 3-годишната Алмеда Синан.
  
В неделя тя и родителите и са на метри от детонацията. Количката и детето безусловно политат във въздуха. Бащата съумява да избави Алмеда. С всички сили тича до най-близката болница. Днес цялото семейство е добре.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР