Интерпол е свалил червената бюлетина срещу българския гражданин Желяз Андреев,

...
Интерпол е свалил червената бюлетина срещу българския гражданин Желяз Андреев,
Коментари Харесай

Интерпол свали червената бюлетина за Желяз


Интерпол е свалил алената бюлетина против българския жител Желяз Андреев, откакто българските управляващи му оказаха поддръжката си. Това разгласи самият юноша в Министерския съвет преди днешното съвещание, където пристигна, с цел да получи формалния документ, удостоверяващ свободата му.
Миналата година Желяз бе упрекнат в нарушение на оръжейното ембарго в Сирия, а Съединени американски щати желаеха изгонването му.
„ Официално алената бюлетина от Интерпол към мен е свалена и това е най-хубавата вест. Вече съм свободен човек “, сподели Андреев.
Той благодари на институциите за поддръжката и уточни, че това е случай, който потвърждава, че страната може да отбрани своите жители.
Припомняме, че при започване на април, предходната година, Желяз Андреев беше арестуван в родния му град Добрич по искане на прокуратурата в Маями по отношение на следствие за нарушение на ембаргото за търговия със Сирия. Той бе чиновник в колцентър, само че компанията, за която работел, е продавала елементи за самолети на сирийските авиолинии. Това беше неразрешено от щатското законодателство поради ембаргото. Разследващите смятаха, че става въпрос за терористична активност.
Случаят имаше мощен отзив в обществото, а управляващите се ангажираха с разрешаването му, като зад Желяз застанаха основният прокурор, правосъдният министър и министър председателят. Още през октомври 2018 година Съединени американски щати публично отдръпнаха настояването си Желяз Андреев да бъде екстрадиран.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР