Интерпол е прекратил достъпа на Турция до базата си данни,

...
Интерпол е прекратил достъпа на Турция до базата си данни,
Коментари Харесай

Интерпол спря достъпа на Турция до базата си данни заради 60 000 гюленисти

Интерпол е прекратил достъпа на Турция до базата си данни, оповестява турският вестник  “Карар “, представен от БГНЕС.

Причината - Турция е добавила лист от 60 000 души, търсени за връзки с така наречен ФЕТО - Фетхуллахистка терористична организация, за която Анкара счита, че стои зад несполучливия прелом в страната от 2016 година

От тогава е спрян и достъпа на страната до базата данни, макар множеството митинги от страна на Турция. Вече близо година " почитателите на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен пътуват безпроблемно из Европа и Съединени американски щати ".

Без заповед за търсене от Интерпол, търсените обвинени в опит за прелом могат да употребяват актуалните си паспорти. 

Базата данни на Интерпол, която включва паспортна информация за търсените лица, дава опция на страните да задържат обвинени, откакто номерът на техния паспорт се появи в системата. Решението на Интерпол блокира появяването в системата на номерата на паспортите на обвинените от Анщкара като гюленисти.

Според турските управляващи, имената на 60 000 " гюленисти " не са определени на инцидентен принцип, а са осъществявани следствия против тях. Сред търсените от страната са бойци на НАТО, полицейски чиновници и чиновници от разнообразни ведомства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР