Интерпол е отстранил Турция от базата си данни, след като

...
Интерпол е отстранил Турция от базата си данни, след като
Коментари Харесай

Удар по Ердоган: Интерпол зачеркна Турция

Интерпол е отстранил Турция от базата си данни, откакто страната качила лист с 60 хиляди търсени гюленисти, оповестява " Хюриет дейли нюз ", съобщи бТВ.

Според обява във в. " Карар " решението за спиране на достъпа на Турция до базата данни с търсени лица е било взето след опита за прелом през юли 2016 година Това се случило, откакто Турция качила имената на избягали в чужбина хипотетични членове на ФЕТО - Фетхуллахистката терористична организация, която съгласно Анкара стои зад опита за прелом.

Достъпът до данните, както се твърди, е блокиран близо година макар възраженията на турската страна, съгласно която по този начин се улеснява пътуването на почитателите на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен в Европа и Съединени американски щати.

С решението на Интерпол се блокира проявлението в системата на паспортните номера на хипотетичните гюленисти, прецизира " Хюриет дейли нюз ". По този метод обаче обвинените за преврата могат да употребяват сегашните си паспорти.

Турските управляващи са обяснили пред интернационалната организация, че имената не са подбрани инцидентно, че се водят правосъдни следствия по отношение на хиляди хипотетични членове на ФЕТО и че описът е бил формиран след траяли с години следствия, написа още " Карар ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР