Интерпол е издал по искане на Турция заповед за задържане

...
Интерпол е издал по искане на Турция заповед за задържане
Коментари Харесай

Интерпол издал заповед за задържане на 20 саудитци заради убийството на Кашоги

Интерпол е издал по искане на Турция заповед за задържане за 20 саудитски жители, обвинени за убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги, оповестява в. " Дейли сабах ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според вестника обвинените, за които е издадена заповед за задържане, са членове на по този начин наречения екип за екзекуция, който се е върнал в Саудитска Арабия след убийството на Кашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври 2018 година Издаването на " алена бюлетина " на Интерпол значи, че обвинените ще бъдат търсени за арест в целия свят.

Турските управляващи упрекват обвинените, че са пристигнали в Турция за осъществяване на убийството на Кашоги. Заподозрените включват и група, която е отговаряла за разчленяване на тялото на убития публицист.

Службата на прессъветника на турското министерство на правораздаването е съобщила в Туитър, че Турция е поискала на 15 ноември 2018 година и на 21 декември 2018 година издаване на алена бюлетина надлежно за 18 и за двама души, обвинени по отношение на убийството на Кашоги, оповестява турският ефирен канал НТВ. От службата показват, че въз основа на настояването на Турция, Главният секретариат на Интерпол е издал на 1 март 2019 година алена бюлетина.

Журналистът Джамал Кашоги, който подлагаше на критика управляващите в Рияд, е бил погубен от саудитски сътрудници при посещаване в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. Останките му към момента не са открити.

Смята се, че след убийството, тялото на журналиста е било разчленено и унищожено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР