Интернет в Хърватия продължава да бъде главен източник на информации,

...
Интернет в Хърватия продължава да бъде главен източник на информации,
Коментари Харесай

Проучване: Хърватите повече вярват на интернет, отколкото на телевизията

Интернет в Хърватия продължава да бъде основен източник на информации, на които най-вече се има вяра, сочат резултатите от най-ново изследване на медийните привички, които организира организация " Ипсос " в Хърватия в съдействие с вестник " 24 сата ", заяви Танюг, базирайки се " Пословни дневник ".

Най-новите резултати от 2019 година удостоверяват, че Интернет е основен източник на информация за 78 % от интервюираните. За 56,6 % Интернет е медия, на която имат вяра най-вече, до момента в който двойно по-малко интервюирани имат доверие в малкия екран. Интернет е най-ползваната медия от събуждането през целия ден, до момента в който малкия екран става по-важна вечер. Над 40 % от интервюираните сърфират в Интернет до момента в който гледат телевизия и в съвсем 95 % от случаите търсят наличие, което не е обвързвано с предаването, което гледат, осведоми Българска телеграфна агенция.

Хърватите най-често употребяват Интернет посредством мобилни устройства, което удостоверява обстоятелството, че Интернет участва във всички области на всекидневието. Почти половината от интервюираните организират в Интернет четири и повече часове на ден, а през почивните дни даже повече от това.

Анкетираните от всички възрастови групи са съгласни, че основна цел на потреблението на Интернет е връзката посредством имейли, на второ място е търсенето на потребна информация /82,1 процента/, а на трето - информирането за настоящи събития /80,7 процента/.

На въпрос по какъв начин наблюдават наличието на вестиците, дали четат печатното издание, портали или употребяват апликация, максимален брой интервюирани преди всичко слагат порталите, съвсем 70 %. Печатни издания избират 35,6 от интервюираните, до момента в който мобилната апликация е на трето място с 22,8 %.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР