Интернет сайтовете на няколко американски вестника са недостъпни от територията

...
Интернет сайтовете на няколко американски вестника са недостъпни от територията
Коментари Харесай

Американски вестници са недостъпни в ЕС заради новите правила за личните данни

Интернет уеб страниците на няколко американски вестника са недостъпни от територията на множеството европейски страни през днешния ден, когато влизат в действие нови, по-стриктни правила за отбрана на персоналните данни в Европейски Съюз, оповестиха " Франс прес " и " Ройтерс ".

" За страдание нашият уеб страница е недосегаем в множеството европейски страни ", гласи надписът, който излиза на уеб страниците на в. " Чикато трибюн ", " Балтимор сън " и " Орландо сентинъл ".

В известието се споделя още, че вестниците от медийната група " Тронк " търсят разновидности да възстановят предлагането си на пазара в Европейски Съюз.

Други вестници категорично изясняват блокирането на уеб страниците си с влизането в действие през днешния ден на Общия правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR).

Този нов европейски правилник постанова на всяка компания да желае категорично единодушие за прилагане на персонални данни, събирани или обработвани в Европейски Съюз. Компаниите могат да бъдат санкционирани с до 20 милиона евро или 4 % от международния им търговски оборот, в случай че нарушат тези правила, признати през 2016 година, само че влизащи в действие през днешния ден след двугодишен интервал, който бе оставен на управляващите и на компаниите, с цел да се приготвят. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Защитата на персоналните данни (24)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР