Интернет пространството дава неограничени възможности да се учим, да се

...
Интернет пространството дава неограничени възможности да се учим, да се
Коментари Харесай

Звуците, които ни водят до оргазъм

Интернет пространството дава неограничени благоприятни условия да се учим, да се забавляваме и да споделяме. Тук трендовете са толкоз постоянно срещани, колкото и в модата. И не приказваме единствено за настоящи приложения, филтри и други сходни, само че и за методите, по които наличието в световната мрежа ни въздейства.

Един от тези способи е посредством слуха. Звуците на рекламите, звуците на видеата в платформите за видеосподеляне и от какво ли още не. Това въздействие може да бъде толкоз огромно и пристрастяващо, че даже да желаеме да си плащаме, с цел да слушаме.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от creamy__bubbles (@creamy__bubbles) на Фев 19, 2019 в 8:30 PST

Но не какви да е звуци, а такива, които провокират самостоятелен сензорен меридиан отговор (ASMR). По-просто казано - мозъчен оргазъм. Това е реакция на мозъка, когато се подтиква посредством шепнене и издаване на разнообразни звуци с уста или благодарение на всевъзможни подръчни средства. По-често ги виждаме, от време на време всичко е в ръцете на въображението ни.

Приятното облекчаващо чувство в мозъка от тази звукова стимулация мнозина възприемат като терапия за сетивата. Други споделят, че слушането на звуци, записани със свръхчувствителен микрофон, който улавя даже най-леките стонове, води от изтръпване, което стартира от скалпа, продължава по цялата глава, врата, крайниците и по гръбначния дирек.
 Снимка 407722

Усещането е съпроводено със успокоение и намаление на кръвното налягане и пулса. Именно по този начин се характеризира и мозъчният оргазъм. Жените съумяват по-често да доближат до него, тъй като те са и по-чувствителни към звуци.

Ако напишем ASMR в YouTube, ще ни излязат милиони резултати. Сред тях намираме и канали като Gentle Whispering ASMR на Мария Викторовна, които имат над милион и половина почитатели. В тях има клипове с дължина от минута-две, до няколко часа, направени с концепцията да се слушат през цялата нощ.

Мнозина употребяват видеата със звуци, записани на свръхчувствителне микрофон, за утешение и даже като терапия против безсънието , тъй като им оказват помощ да не мислят за нищо друго.

За едни терапия, за други - рентабилен бизнес. Британската влогърка Сара Тот разкрива, че на година си печели шестцифрена сума от YouTube и реклами, облизвайки свръхчувствителния микрофон и решейки косата си пред него, написа Ths Sun.

Редица известни персони също направиха своите ASMR опити, някои от които събраха милиони гледания. Не липсват и рекламни клипове, употребяващи тази техника за влияние на мозъка .

За да стартираме и ние да вършим ASMR видеа, ни е належащо единствено вярното техническо съоръжение. Микрофоните за този вид записи обаче са една концепция по-скъпи от елементарните, макар че към този момент има огромно многообразие от модели и ценови категории.

А и инвестиция от няколко стотици лв. ни наподобява незначителна пред сумите, които някои влогъри печелят с този вид видеа. Вдъхновение за записите пък можем да намерим на всички места към нас, тъй като звуците в близост се преоткриват, когато са записани за да ни доставят успокоение или, в най-хубавия случай, мозъчен оргазъм.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР