Интернет представя нов, почти неограничен набор от възможности да изразяваме

...
Интернет представя нов, почти неограничен набор от възможности да изразяваме
Коментари Харесай

Български илюстратори, за които Instagram е сцена

Интернет показва нов, съвсем безграничен набор от благоприятни условия да показваме себе, да демонстрираме умения и да доближаваме до необятна аудитория . Докато съгласно някои обществените мрежи направиха известни кой ли не, други в действителност съумяват да намерят верния метод да ги употребяват.

Изкуството е, и постоянно ще бъде, живо. Но се видоизменя неговата форма, обвивка и методът, по който се показва на хората. Рисунките върху хартия имат своята сантиментална стойност и несъмнено са очарователно.

Но в един цифров свят нямат необикновен късмет. Освен в случай че не се слеят с него. Ето няколко родни образеца за сходна сполучлива колаборация. Не претендираме, че са най-хубавите , само че несъмнено си заслужава да забележим какви са ги сътворили.

@ldochev

Любомир Дочев стана прочут като момчето, което рисува непознати звезди върху картонени чашки от кафе. Самата Риана, която не един път бе негова муза, го последва в Instagram.

Публикация, споделена от Lyubomir Dochev (@ldochev) на Ное 23, 2017 в 10:18 PST

Може да не помним името му, само че шансът да не сме виждали творенията му е дребен. Те са над 500 в Instagram и постоянно попадат в полезрението на непознатите звезди и медии. Само на 19 години, пловдивският гений можеше да се похвали със публикации в Daily Mail, Cosmopolitan и къде ли още не.

Публикация, споделена от Lyubomir Dochev (@ldochev) на Окт 8, 2015 в 3:33 PDT

Сега рисунките върху чаши остават в положителното минало . А в крайник с технологиите профилът на Дочев прелива от рисунки, основани с таблет, и инспирирани от известни фотоси на певици, актриси и спортисти.

Публикация, споделена от Lyubomir Dochev (@ldochev) на Юни 30, 2016 в 3:47 PDT

Талантливият Любомир несъмнено потвърди, че обществените мрежи освен не е наложително да са нездравословни , а могат да се окажат и шансът на живота ни.

Публикация, споделена от Lyubomir Dochev (@ldochev) на Дек 9, 2017 в 11:56 PST

@georgi.art

Георги Георгиев рисува картини върху платно, само че се ориентира сполучливо и към демонстриране на заложби в Instagram . Профилът му в обществените мрежи е характерен с помощта на непокътнатата му марка - красиво момиче с изменчив взор и сюрреалистична прическа .

Публикация, споделена от Georgi Georgiev (@georgi.art) на Яну 16, 2018 в 1:55 PST

Коя е неговата муза ще остана мистерия, и по-добре. Някои от портретите са основани по сходство на тези на Дочев - въз основата на фотоси на звезди . Все дами, все красиви.

Публикация, споделена от Georgi Georgiev (@georgi.art) на Дек 10, 2017 в 12:03 PST

Някъде на границата сред комиксите и изобразителното изкуство , вплитайки доза романтика, щипка гений и забележим почит към женската хубост, Георгиев съумява да приобщи над 45 хиляди почитатели , с които споделя изкуството си.

@to4kaspot

Точка Илиева не е артистичен псевдоним, а същинското име на една надарена млада дама. С взор, вторачен към безгрижното детство, тя върви решително напред. И по този начин от занимателни картини, надраскани небрежно върху хартия или в цифров вид, лъхащи на отвращение за порастване, илюстраторката стига до сбирка истински бижута.

Публикация, споделена от Точка (@to4kaspot) на Окт 21, 2016 в 2:24 PDT

Разбира се, отличителната им линия (или точка) са всевъзможни крокодилчета, хипопотамчета, кучета и други животни, придобили човешки образ.

Публикация, споделена от Точка (@to4kaspot) на Май 31, 2017 в 11:32 PDT

Точка Илиева заслужава нашето внимание, тъй като съумява да съчетава виртуалното и действителното . А и добре се оправя с задачата да ни накара да не се одобряваме изключително на съществени.

@arsek_erase

Профил в Instagram, който трансформира уличното изкуство във виртуално. Зад него стоят двамата графити актьори Жельо и Георги . Те рисуват по стените в дует близо 20 години. Междувременно надграждат с нови форми на гения си.

Публикация, споделена от Arsek & Erase (@arsek_erase) на Дек 31, 2017 в 6:53 PST

Днес можем да си купим техни творби, сложени рамка. Въпреки че изкуството им не признава рамки . Със сигурност не един път са били гонени, до момента в който рисуват следващия си графит.

Публикация, споделена от Arsek & Erase (@arsek_erase) на Дек 20, 2017 в 11:00 PST

Но в Instagram ги приветстват с отворени прегръдки техните повече от 83 хиляди почитатели . Очаквано, множеството изявления са фотоси на графити. Творците подхождат и по новаторско, правейки преносими съоръжения, които стигат и до Брюксел.

Публикация, споделена от Arsek & Erase (@arsek_erase) на Ное 22, 2017 в 2:07 PST

Някои от илюстрациите в профила им са особено основани, с цел да живеят своя виртуален живот. И потвърждават, че изкуството е на всички места към нас, стига да знаем къде да го търсим и да имаме очи за него.

Публикация, споделена от Arsek & Erase (@arsek_erase) на Яну 15, 2018 в 11:07 PST

@ghost_puff

Мона Караиванова е още една надарена илюстраторка, която ще намерим в Instagram. Тя основава рисувани аватари и картички . Понякога просто рисува едно птиче върху малко парче хартия и по пуска на независимост.

Публикация, споделена от Monа K • NL/BG • Illustrator (@ghost_puff) на Мар 16, 2016 в 5:10 PDT

Там, в обществените мрежи, където стига до хиляди. Снимките на рисувани на ръка и на хартия животни, подготвени за някое ретро анимационно филмче , се приближават до стила на Точка.

Публикация, споделена от Monа K • NL/BG • Illustrator (@ghost_puff) на Яну 21, 2018 в 3:02 PST

И имат за цел да се харесат освен на децата, само че и на техните каки, батковци и родители. Няма какво да си кривим душата, в случай че останем прелестно очаровани от лисици, мечоци и кучета , които ни намигат закачливо от feed-a на Instagram.

Публикация, споделена от Monа K • NL/BG • Illustrator (@ghost_puff) на Дек 14, 2015 в 3:45 PST

@mzkworks

Калоян Тошев е актьор, илюстратор и дизайнер. А профилът му в Instagram е също толкоз пъстър, колкото и ползите му. В него можем да забележим портрети на дами, основани компютърно, само че запазвайки душевността на модела.

Публикация, споделена от Kaloian Toshev — MZK (@mzkworks) на Ное 25, 2017 в 2:39 PST

Черно-бели или с десетина цвята , творбите му от време на време се придвижват и като щампа върху облекла, само че и върху дъски за сноуборд.

Публикация, споделена от Kaloian Toshev — MZK (@mzkworks) на Авг 14, 2017 в 1:52 PDT

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР