Интернет на нещата (IoT) е начин на взаимодействие с глобалната

...
Интернет на нещата (IoT) е начин на взаимодействие с глобалната
Коментари Харесай

8 начина, по които Интернет на нещата ще направи офиса ви по-продуктивен

Интернет на нещата (IoT) е метод на взаимоотношение с световната мрежа, при което умните устройства се свързват посред и по този начин може да ги управлявате, както желаете. Oт разстояние или даже без директната ви интервенция, а единствено с правила, които сте задали авансово. Това включва устройства като смарт телефони, кафе машини, перални, осветяване, хладилници и други Общо казано се сформира мрежа, в която устройствата си " приказват " и работят без човешка интервенция. IoT може да бъде от голяма изгода и за бизнес офиса ви, когато се употребява по подобаващ метод. От Entrepreneur ни показват няколко благоприятни условия:

1 . Умни IoT принтери

Много офиси към този момент употребяват принтери свързани с световната мрежа, само че новото потомство от умни други възможности е иновация на пазара, която дава повече благоприятни условия. С IoT технологията те могат да следят хартията и мастилото и да предизвестяват индивида, когато някое от тях е на приключване. Те могат също да се свържат към системи за инвентаризация, с цел да знаят с какъв брой аварийно мастило или хартия разполагат и даже да вършат поръчки за повече без човешка интервенция. Така в никакъв случай повече няма да ви се постанова да чакате за доставка на нова тонер касета.

2. Осветление с умни крушки

Интелигентното осветяване може да се употребява по няколко разнообразни метода за възстановяване на бизнес офиса. Обикновените умни крушки могат да научат другите работни графици и да трансформират датчиците си за придвижване. Има и други - многоцветни, които могат да бъдат по този начин настроени, че да поправят яркостта и цветовия баланс през целия ден, както и да оказват помощ за понижаване на напрежението в очите и дискомфорта. Първоначално инвестицията в тези крушки може да ви се стори скъпа, само че те устоят дълго време и постоянно имат положителни гаранционни условия.

3. Умни асистенти за добра информираност в офиса

" Умните " асистенти като Alexa или Cortana могат да бъдат чудесни за ръководство на персоналните задания, само че им липсват някои функционалности нужни на бизнес организациите. Ето за какво съществуват системи от по-високо равнище като Alexa for Business на Amazon, които могат да се синхронизират с цялостен офис с IoT устройства, с цел да дават всичко - от докладите за времето до следенето на срещи до всевъзможни персонализирани настройки.
 10-те най-обещаващи нови технологии за идващите 5 години
10-те най-обещаващи нови технологии за идващите 5 години

Технологичните пробиви в тези области са изключително привлекателни за вложители и учени

4. Заменете почистващата компания с роботизирани прахосмукачки

Може съвсем да не забелязвате хората от почистваща компания, която сте наели, само че не знаете и по кое време може да се окажат проблем за сигурността във компанията ви. Освен това те могат и да са много скъпи. Бихте могли да спестите пари и да поддържате чистотата с роботизирани прахосмукачки. Така оставяте всичко на тях и може да ползвате почистващата компания единствено за главно месечно разчистване. Освен това посредством IoT те могат даже да ви кажат по кое време би трябвало да бъдат изпразнени.

5. Пестете от сметките с умни термостати

Интелигентните термостати са едни от първите съществени IoT устройства, които навлизат за персонална приложимост, само че те могат да се употребяват и за бизнес офиси за динамично контролиране на температурата и поддържане на комфорт за всички като с тях могат да се ръководят и разнообразни температурни зони. Те могат да се управляват и посредством гласови команди или с асистентите като Алекса или Сири.

6. Проследявайте офис оборудването посредством технологията за маркиране с IoT

Знаете, че когато предавате фирмени преносими компютри, телефони, проектори и други е развой, при който би трябвало да се наблюдава всичко в централната база данни. Кой какво е имал, какво е предал, къде се намира избраната движимост в този момент и така нататък Понякога това може да отнеме дни или седмици. С маркиране посредством IoT постоянно може да намирате оборудването, където и да е то и процедурата да става много по-бързо.

7. Следете пространството с IoT датчици

Едно от по-интересните модерни приложения за IoT устройства е следенето на активността във вашия офис. Система от свързани устройства могат да следят активността в зоните за отмора, конферентните зали, коридорите. Имате ли области, които постоянно са претъпкани или цели пространства, които въобще не се употребяват? Чрез такава топлинна карта на офиса можете да извършите метаморфоза на етажния проект и да употребявате рационално работните пространства.

8. Поддържайте продуктивността с интелигентни кафе машини

Кафето е витална част от живота на доста хора, изключително в офис всекидневието. Споделянето на отговорностите за неговото подготвяне, поддържането на заредена машина и това да не свършват чашките постоянно е задача сред всички, само че със обвързвана интелигентна машина за кафе не би трябвало да имате терзания, тъй като при нея нещата се случват по този начин, както с мастилото при IoT принтерите. Може да сте сигурни, че постоянно ще имате нужната си доза кофеин за деня.

Важно е да имате поради, че IoT устройствата могат да са обект на офанзиви. Много от тях имат уязвимости в сигурността или просто престават да се актуализират след избран миг, поставяйки себе си и мрежата, към която са свързани, отворена за офанзиви.
 Сградните IoT се изплащат единствено за няколко месеца
Сградните IoT се изплащат единствено за няколко месеца

Очаква се този пазар да пораства с 25% годишно
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР