Интернет на нещата (Internet of Things или IoT) – идеята

...
Интернет на нещата (Internet of Things или IoT) – идеята
Коментари Харесай

Мястото на Европа в дигиталния свят според проучване на ЕОС Матрикс

Интернет на нещата (Internet of Things или IoT) – концепцията за мрежа от електронни устройства, които са взаимно свързани посредством интернет и способни да извършват функционалностите си с минимална човешка интервенция. Но навлизат ли компаниите ни в цифровата епоха със същата скорост като домовете ни? Не напълно, демонстрира изследването „ Навици на заплащане в Европа “ 2019 година на EOS Груп.

Според извършената анкета, процентът на европейските компании, които смятат степента си на цифровизация за задоволително висока, не се е трансформирал от 2017 година – единствено 49%.  От 17-те страни, взели участие в изследването, Германия е най-критична към равнището си на цифровизация – едвам 26% от фирмите самоопределят степента си на цифровизация като висока или доста висока..

Обективни оценки като DESI – европейски показател за премерване на цифровизация – показват по - друга картина. Според него, Германия е на 12 - то място от 28 - те страни - членки на Европейския съюз.

Какъв е капацитетът за автоматизация на процеси във компаниите и по какъв начин ще се отрази това на служителитеразкрива специалист на ЕОС Матрикс България.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР