Интернет компанията прекратява работата с №2 при смартфонитеАмериканският обръч около

...
Интернет компанията прекратява работата с №2 при смартфонитеАмериканският обръч около
Коментари Харесай

Нов удар срещу Huawei: остава без Google услуги

Интернет компанията приключва работата с №2 при смарт телефоните

Американският обръч към Huawei се стяга. Ще устои ли китайската компания? (източник: Huawei)

Търговската война сред Съединени американски щати и Китай ескалира с всеки минал ден. Гугъл приключва съдействието с Huawei, откакто по-рано държавното управление на Доналд Тръмп вкара китайския производител в черния лист Entity List.

В резултат на този ход от страна на интернет колоса, Huawei може да загуби опцията за пълноценно потребление на Android и услугите на Гугъл в своите смарт телефони, съобщи Ройтерс, базирайки се на източници, осведомени със обстановката.

Ако спорът се развие по сходен сюжет, Huawei ще би трябвало да се откаже от потребление на продуктите на Гугъл, като се изключи тези, които се лицензират като програмен продукт с отворен код.

Това значи, че Huawei ще загуби достъп до актуализациите на операционната система Android, а нейните бъдещи смарт телефони отвън рамките на Китай няма да могат да употребяват известните приложения и услуги на Гугъл, включително магазина за приложения Play Store и електронната поща Gmail.

Според източниците на Ройтерс, опцията за потребление от Huawei на едни или други услуги към момента се разисква в Гугъл. Представители на Huawei, от своя страна, изследват въздействието на дейностите на Министерство на търговията на Съединени американски щати,  съобщи в петък представител на китайската компания.
още по тематиката
Към момента Huawei се въздържа от подробни мнения за зародилата обстановка. Все още няма публични мнения и от Министерство на търговията на Съединени американски щати.

Все отново Huawei ще може да употребява версиите на Android, налични за лицензиране като програмен продукт с отворен код. Самата операционна система е свободно налична за всички, които желаят да я употребяват.

Но заплахата за Huawei е Гугъл да приключи техническата поддръжка и взаимните разработки и – още по-важно за крайните консуматори – да отнеме опцията на Huawei да употребява нейните услуги. А без услуги от Гугъл смарт телефоните с Android са непълноценни устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР