Интернет компанията Фейсбук заяви, че е премахнала три мрежи от

...
Интернет компанията Фейсбук заяви, че е премахнала три мрежи от
Коментари Харесай

Фейсбук премахва руски фалшиви профили - заплаха за изборите в САЩ

Интернет компанията Facebook съобщи, че е премахнала три мрежи от подправени профили, които биха могли да са употребявани от съветските разследващи служби за оповестяване на добити посредством хакерство документи за да бъде нарушено естественото протичане на идните избори в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Facebook сподели, че профилите, отстранени поради потребление на подправени самоличности и други типове "координирано неавтентично държание ", са били свързани с съветското разузнаване и хора, имащи връзка с организация в Санкт Петербург, упреквана от американските управляващи, че е правила действия за оказване на въздействие върху президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Facebook съобщи, че мрежите са включвали незначителен брой профили в нейния уеб страница и в уеб страницата за шерване на фотоси Инстаграм. Те са имали общо към 97 000 почитатели.

Отчасти те са били ориентирана към аудитории във Англия и Съединени американски щати, само че главната им активност е била съсредоточена върху страни в Близкия изток и съседи на Русия, в това число Сирия, Турция, Украйна и Беларус.

Социалната мрежа Туитър сподели, че е работила с Facebook за откриването и премахването на 350 профила, ръководени от организации, свързани с държавните структури в Русия.

Междувременно американски федерален прокурор в щата Пенсилвания съобщи, че е почнал следствие за дребен брой изхвърлени бюлетини, подадени по пощата за идните президентски избори в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Прокурор Дейвид Фрийд сподели, че негов сътрудник е подал сигнал за случая до неговата канцелария и до ФБР.

"Малък брой " бюлетини на военни са били изхвърлени, удостовери Фрийд, без да даде детайлности за какво е било направено това.

По думите му девет бюлетини са били изхвърлени, а след това - открити. Седем от тях са били за президента Доналд Тръмп, а две са били още веднъж запечатани в своя плик от локални изборни чиновници и не е известно кой претендент е бил подсилен.

Новината за следствието в колебаещия се щат Пенсилвания, който беше извоюван от републиканеца Тръмп през 2016 година с разлика от 44 000 гласа, може да ускори опитите на президента да посее подозрения в легитимността на идните през ноември избори, отбелязва Ройтерс.

Той постоянно твърди без доказателства, че гласуването на повече хора по пощата ще докара до измами. В същото време демократите предизвикват този способ на практикуване на правото на избор, с цел да могат американците да гласоподават безвредно по време на пандемията от новия ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР