Интернет компанията е отпуснала близо 800 милиона долараGoogle е най-големият

...
Интернет компанията е отпуснала близо 800 милиона долараGoogle е най-големият
Коментари Харесай

Google дарява най-много в борбата срещу коронавируса

Интернет компанията е отпуснала близо 800 милиона $

Гугъл е най-големият донор измежду софтуерните компании в битката против Covid-19
(снимка: Google)

Водещите софтуерни компании са дарили най-малко 1,4 милиарда $ за намаляване на следствията от рецесията с ковид. Повечето от тези компании са основани в Съединените щати, сочи експертен отчет.

Гугъл е дарила към 800 милиона $ на бизнеса и здравните служащи, до момента в който Cisco е заделила 225 милиона $ за идеята, съгласно данни на Learnbonds.com.

Платформата за обществени мрежи Фейсбук е дарила 120 милиона $, до момента в който Dell Foundation дава обещание 100 милиона $, а Netflix насочва 115 милиона $ в спомагателен фонд.
още по тематиката
Други софтуерни компании с по-големи дарения са Amazon (32 милиона долара), Samsung (29 милиона долара), Apple (15 милиона долара), Microsoft (1 милион долара) и Twitter (1 милион долара).

Пандемията сложи под огромно напрежение здравната система и стопанската система и по тази причина множеството дарения са ориентирани към адресиране на проблемите в тези области. Като цяло, даренията от софтуерните компании ще отидат за дела като закупуване на съоръжение, подкрепяне на уязвимите и други

Откакто Световната здравна организация разгласи вируса за пандемия, множеството компании и филантропи реагираха с дарения за битка с рецесията. Случаите на инфектирани с Covid-19 възлизат на близо 1,5 милиона, като над 74 хил. души към този момент са умряли, а броят на възобновените надвишава 286 хиляди

Съединените щати са най-засегната страна с повече от 367 хиляди случая. По-голямата част от софтуерните компании, които са дарили обилни средства за битка с пандемията, са основани в Щатите.

Пандемията Covid-19 удари тежко международната стопанска система и фондовите показатели паднаха до най-ниските си равнища в историята. Най-силно наранени са  туристическата и транспортната промишленост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР