Интернет компаниите в САЩ се лишиха от данъчните си преференции.

...
Интернет компаниите в САЩ се лишиха от данъчните си преференции.
Коментари Харесай

САЩ нанесе данъчен удар върху интернет търговците

Интернет фирмите в Съединени американски щати се лишиха от данъчните си преференции. Как ще повлияе това върху тяхната активност и за какво се наложи тази смяна?

Върховният съд на Съединени американски щати нанесе удар върху интернет фирмите. Бе взето решене да се задължат онлайн търговците да начисляват налог върху всички покупки, включително и в случай че интернет магазините нямат физическо наличие на територията на щата, където се реализира доставката.

По този метод бе преразгледано едно решение на Върховния съд от 1992 година, съгласно което щатските управляващи нямаха право да вземат подобен налог.

Президентът Доналд Тръмп неведнъж се изказваше, че досегашната процедура дава предимство на най-големите онлайн търговци в света като Amazon. В същото време това водеше до банкрут по-малките магазини, включително не работещи онлайн.

Пазарът на акции реагира на решението със забележителен спад.

На първо място, несъмнено, се намалиха книжата на ИТ бранша, като за акциите на Amazon през вчерашния ден поевтиняха с над 1%. Под отрицателен напън попаднаха също по този начин и книжата на такива интернет магазини като Wayfair, Amazon.com, Overstock, Etsy, Shopify, Blue Apron.

Гугъл също поевтиня съвсем с съвсем % и половина. Общо показателят на високотехнологичните компания загуби от цената си близо един %.

В резултат от това данъчно решене американските управляващи ще могат да съберат от жителите милиарди долари. По данни на Сметната палата на Съединени американски щати единствено за предходната година, поради настоящата данъчна преференция за интернет фирмите, хазната е изгубила към 14 милиарда $.

Експерти от бранша на интернет търговията обявиха, че това решение е плод от жалбите на обичайните търговци, които откровено считат, че точно данъчните преференции са повода за миграцията на покупателите към интернет магазините.

Но очевидно това събитие е обвързвано с развиването на технологиите и еволюцията в методите на търговия, медийна информация, финансови интервенции. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР