Интернет компаниите трябва да премахнат терористичното съдържание в рамките на

...
Интернет компаниите трябва да премахнат терористичното съдържание в рамките на
Коментари Харесай

Терористичното съдържание в интернет трябва да се премахва до час

Интернет фирмите би трябвало да отстранен терористичното наличие в границите на един час след приемане на заповед от управляващите, с цел да се борят с радикализацията и да допринесат за публичната сигурност. С 308 гласа " за ", 204 гласа " срещу " и 70 гласа " въздържал се ", Европейският парламент поддържа в сряда предложение за правилник за битка със злоупотребата с интернет хостинг услуги за терористични цели. Компаниите, които редовно и непрекъснато не съблюдават закона, могат да бъдат глобени с до 4% от световния си оборот, оповестиха от Екологичен потенциал, представени от " Би Нюз ".

``
реклама

Новоизбраният Европейски парламент ще дава отговор за договарянията със Съвета на министрите по отношение на окончателната форма на текста.След като интернет компания, която хоства наличие, качено от консуматори (като Фейсбук или YouTube), и която предлага услугите си в Европейски Съюз, е получила заповед за унищожаване от способния народен орган, тя ще разполага с един час, с цел да го отстрани или да забрани достъпа до него във всички страни членки на Европейски Съюз. Компаниите обаче няма да бъдат задължени да следят информацията, която предават или съхраняват, нито да търсят интензивно обстоятелства, показващи противозаконна активност.За да оказват помощ на по-малките платформи, евродепутатите взеха решение, че когато една компания в никакъв случай преди този момент не е получавала заповед за унищожаване, способният орган би трябвало да се свърже с нея, с цел да й даде информация за процедурите и периодите, минимум 12 часапреди издаването на първата заповед за унищожаване на наличието, което хоства.Ако дадена компания е била обект на забележителен брой заповеди за унищожаване, управляващите могат да изискат от нея да приложи спомагателни съответни ограничения (например да рапортува постоянно на управляващите или да усили човешките си ресурси). Евродепутатите от Комисията по цивилен свободи се съгласиха да не постановат обвързване за мониторинг на качено наличие, нито за потреблението на автоматизирани принадлежности.

Законодателството е ориентирано към всевъзможни материали - текст, изображения, звукозаписи или видеоматериали, които „ подбуждат или скланят към осъществяване на терористични закононарушения или съучастничество в тях, дават указания за осъществяване на такива закононарушения или подстрекават към присъединяване в действия на терористична група “ както и наличие, даващо насоки за това по какъв начин да се създават и употребяват експлозиви, огнестрелни оръжия и други оръжия за терористични цели.Съдържанието, публикувано за просветителни, журналистически или проучвателен цели, би трябвало да бъде предпазено, съгласно евродепутатите. Те също по този начин дават ясно да се разбере, че изразяването на полемични или спорни гледни точки по чувствителни политически въпроси не би трябвало да се смята за терористично наличие.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР