Интернет индустрията вече отговаря за 10% от БВП на САЩ.Бързоразвиващият

...
Интернет индустрията вече отговаря за 10% от БВП на САЩ.Бързоразвиващият
Коментари Харесай

Интернет секторът е донесъл 2.1 трлн. долара на САЩ през 2018 г.

Интернет промишлеността към този момент дава отговор за 10% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати. Бързоразвиващият се интернет бранш е донесъл 2.1 трлн. $ на американската стопанска система през 2018 година, или към 10% от целия БВП на страната, написа Reuters. Данните идват от лобистката група Internet Association, в която влизат колоси като Amazon, Фейсбук, Alphabet (Google), Twitter, Uber и стотици други по-малки компании. Обявяването им може да бъде прегледано като ответна реакция по отношение на желанието на Вашингтон да контролира по-стриктно интернет промишлеността или даже да раздели някои от колосите, които могат да се нарекат монополисти.

Мащабите стават по-големи

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Според отчета на асоциацията, интернет секторът към този момент е четвъртият по величина в страната - след недвижимите парцели, държавния и производството. Скоро обаче това евентуално ще се промени, тъй като производството дава отговор за 2.3 трлн. $ от общото Брутният вътрешен продукт на страната, без да има същите темпове на напредък, каквито имат цифровите компании. За съпоставяне, през 2014 година интернет фирмите отговаряха за 6% от стопанската система на Съединени американски щати.

Интернет промишлеността дава работа непосредствено на 6 млн. души, сочи още отчетът, или 4% от всички работещи в Съединени американски щати. Индиректно свързани с промишлеността са още 13 млн. работни места. Интернет компаниите също по този начин са създали 64 милиарда $ за вложения през 2018 година

Помислете си добре

Докладът идва в миг, в който държавното управление на Съединени американски щати стартира огромна инспекция на трите най-големи компании в асоциацията - Гугъл, Фейсбук, Amazon, както и Apple, която не е част от групата. Настроенията против колосите стават все по-негативни и от страна на федералното държавно управление, и от страна на щатските управляващи.

Въпреки че тяхната значимост за стопанската система към този миг е безспорна, компаниите имат някои практики, които будят подозрения дали промишлеността работи по най-хубавия метод след десетилетия на съвсем цялостна липса на регулации. Гугъл и Фейсбук да вземем за пример имат дуопол в областта на цифровата реклама, Фейсбук и Twitter - в областта на обществените мрежи, а Amazon - е монополист в електронната търговия.

Двете най-чести рецензии към тях са, че зареждат бизнеса си с извънредно количество персонални данни от страна на потребителите, както и че задушават нововъведенията посредством всеобщо изкупуване на стартъпи, които постоянно избират да бъдат закупени от тях, в сравнение с да се състезават на неравни начала.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР