Интернет гигантът Туитър (Twitter) съобщи, че ще назначи в борда

...
Интернет гигантът Туитър (Twitter) съобщи, че ще назначи в борда
Коментари Харесай

Илон Мъск получава място в борда на Туитър


Интернет колосът " Туитър " (Twitter) заяви, че ще назначи в борда на шефовете водещия си акционер и основен изпълнителен шеф на " Тесла " (Tesla) Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,, откакто през вчерашния ден милиардерът разкри, че е придобил забележителен дял в обществената медия, заяви Ройтерс.

Мъск ще заеме позицията шеф от клас II, като мандатът му ще изтече на годишното заседание на акционерите през 2024 година.

Назначението може краткотрайно да блокира опцията за оферта за " усвояване " на " Туитър " от страна на Мъск - договорка, за каквато спекулираха анализатори и вложители, откакто предприемачът заяви, че е придобил дял от 9,2 % от компанията на стойност към 3 милиарда $.

Докато е шеф Мъск не може да има повече от 14,9 % от елементарните акции на мрежата за микроблогове нито като самостоятелен акционер, нито като член на група, се показва в документално изказване на компанията.

" Развълнуван съм да споделя, че назначаваме Мъск в борда си ", написа изпълнителният шеф на " Туитър " Параг Агравал.

В отговор Мъск туитна, че с неспокойствие чака да работи с борда и Агравал, " с цел да създадем обилни усъвършенствания в обществената медия през идващите месеци ".

Акциите на " Туитър "   нарастнаха с 6 % преди началото на комерсиалната сесия през днешния ден, откакто през вчерашния ден прибавиха към цената си над 27 %, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР