Интернет гигантът Гугъл прекратява бизнеса си с китайската компания Хуауей

...
Интернет гигантът Гугъл прекратява бизнеса си с китайската компания Хуауей
Коментари Харесай

Гугъл спира да работи с Хуауей

Интернет колосът " Google " приключва бизнеса си с китайската компания " Хуауей " в сегментите, изискващи трансфер на хардуерни и софтуерни артикули, като се изключи тези, които са с отворен код, съобщи организация Ройтерс.

Решението на " Google " е удар против китайската компания, на която американското държавно управление наложи наказания. " Хуауей " незабавно ще загуби достъпа до ъпдейтите на операционната система " Андроид ". Наред с това идната версия на смарт телефоните й отвън Китай ще бъде лишена от достъп до известни приложения и услуги, в това число Гугъл Play Store и Gmail.

" Уверяваме, като съблюдаваме всички условия на държавното управление на Съединени американски щати, че услуги като Гугъл Play и отбрана на сигурността от Гугъл Play Protect ще продължат да действат на съществуващите устройства Хуауей “, заяви " Google " в туитър.

" Хуауей " съобщи, че ще продължи да дава актуализации на системите за сигурност и услуги за своите смарт телефони и таблети.

" Допринесохме доста за развиването и растежа на " Андроид " в целия свят ", съобщи представител на " Хуауей ". " Ще продължим да построяваме безвредна и устойчива софтуерна екосистема, с цел да осигурим най-хубавото за всички консуматори в международен мащаб ", добави той.

Скандалът избухна, откакто Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ), упрекна компанията, че е получила държавно финансиране от китайските управляващи. Преди това Съединените щати и Австралия упрекнаха " Хуауей " в механически шпионаж и събирането на секрети данни при приложимост на устройствата им. Американските управляващи неведнъж призоваваха европейските си сътрудници да помислят за целесъобразността на присъединяване на китайски компании в развиването на 5G мрежи в Европа.

Доналд Тръмп подписа предходната сряда декрет за оповестяване на " национално изключително състояние " във връзка със заканите при потреблението на осведомителните технологии. Министърът на търговията е получил напътствие да не разрешава покупко-продажби, които съставляват недопустим риск за националната сигурност на Съединени американски щати или за сигурността на американските жители.

Това е следващ епизод от комерсиалната война сред двете страни. В отговор на наложените по-рано мита от Съединени американски щати Пекин разгласи, че от 1 юни ще полза с по-високи мита редица американски артикули, в това число втечнения природен газ, който Тръмп интензивно се пробва да стартира както в Азия, по този начин и в Европа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР