Интернет гигантът Google прекратява бизнеса си с китайската компания Huawei

...
Интернет гигантът Google прекратява бизнеса си с китайската компания Huawei
Коментари Харесай

Google прекратява значима част от бизнеса си с Huawei

Интернет колосът Гугъл приключва бизнеса си с китайската компания Huawei в сегментите, изискващи трансфер на хардуерни и софтуерни артикули, като се изключи тези, които са с отворен код, съобщи организация " Ройтерс ". Информацията е позована на източник, осведомен с тематиката.

Решението на Гугъл е удар против китайската компания, на която американското държавно управление наложи наказания.

Huawei Technologies Co Ltd незабавно ще загуби достъпа до ъпдейтите на операционната система Android. Наред с това идната версия на смарт телефоните ѝ отвън Китай ще бъде лишена от достъп до известни приложения и услуги, в това число Гугъл Play Store и Gmail.

Според източника на " Ройтерс ", в Гугъл са обсъждани детайлности за съответните услуги, свързани с решението. Адвокатите на Huawei от своя страна изследват какъв би бил резултатът от дейностите на Министерството на търговията на Съединени американски щати, съобщи представител на китайската компания. От Huawei не направиха други мнения по случая.

Huawei ще продължи да има достъп до версията на Android, налична посредством лиценза с отворен код, който е със свободен достъп за всеки, който желае да го употребява.

Но Гугъл ще спре да дава на Huawei каквато и да е техническа поддръжка и съдействие за услугите на Android и Гугъл отсега нататък.

В четвъртък администрацията на Тръмп публично добави Huawei към черния лист на фирмите, като неотложно вкара ограничавания, при които ще е извънредно мъчно за китайския софтуерен колос да прави бизнес с американски компании. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР