Интернет гигантът Google обяви, че ще прекрати съществуването на потребителската

...
Интернет гигантът Google обяви, че ще прекрати съществуването на потребителската
Коментари Харесай

Google спира Google+

Интернет колосът Гугъл разгласи, че ще приключи съществуването на потребителската си обществена мрежа Google+, откакто стана ясно, че данните на до половин милион консуматори може да са попаднали в ръцете на трети страни поради програмна неточност, която е останала незабелязана повече от две години, оповестяват международните организации.
Става дума за бъг, появил се при огромно възобновяване на обществената мрежа през 2015 година Незащитени са се оказали имената, имейлите и данните за работните места, пола и възрастта на стотици хиляди души, съобщи bTV.
В обява в блога си компанията уточни, че е разкрила пробива през март и няма данни за злоупотреби. От днешна обява на вестник The Wall Street Journal стана ясно и че Гугъл умишлено не са разгласявали информация за казуса поради опасения от проблеми с интернет регулаторите.
Според новите регламенти за персоналните данни в Европейски Съюз интернет фирмите би трябвало в период до 72 часа да уведомят управляващите за сходен теч, в случай че не е несъмнено, че потребителите не са в риск. Изданието е стигнало до вътрешна връзка на Гугъл, в която се разяснява, че казусът може да се съпостави със абсурда с Cambridge Analytica и Фейсбук от преди година. Почти 3 млн. европейци евентуално са наранени от абсурда Cambridge Analytica.
Сред ограниченията, които компанията разгласи след обявата, са преориентиране на несполучливата и без новия скандал Google+ напълно към бизнес потребителите и по-висока отбрана на пощенската услуга Gmail.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР