Интернет гигантът Google днес обяви, че работи с редица новинарски

...
Интернет гигантът Google днес обяви, че работи с редица новинарски
Коментари Харесай

Google си сътрудничи с новинарски организации за повече данни в търсачката си

Интернет колосът Гугъл през днешния ден разгласи, че работи с редица новинарски организации за да извлече повече данни за техните журналистически планове в резултатите на търсачката си. Основната концепция е да се улесни извличането на масивите с информация, които тези издателства генерират, и по-късно тя да се уточни в елементарен за четене формат на страниците с резултати.



В момента компанията работи с няколко новинарски организации, включително и американското Неправителствени организации за проверяваща публицистика ProPublica, с цел да трансформира структурираните данни във формата, нужна на показателя за търсене.

" Като осведомителна организация, фокусирана във въздействието на новините върху действителния свят, част от нашата задача е да даваме информация на хората в потребност. Ако успеем да създадем данните, за събирането на които сме работили интензивно, публично притежание, ще помогнем на доста хора във взимането на разнообразни значими житейски решения”, счита Скот Клайн, зам.-главен редактор на ProPublica.

Всички новинарски организации, които създават подобе тип данни, могат да следват напътствията на Гугъл и да ги индексират вярно. Резултатът от това ще бъде централно разположение на страниците с резултати от търсенето, тъй че напъните определенио си заслужават.

Струва си да се означи, че Гугъл към този момент индексира и осветява доста разнообразни данни, които се намират онлайн, само че това е първият път, когато се вършат съгласувани старания за включването на журналистически планове.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР