Интернет гигантът Google анонсира два нови комплекта- конструктори за самостоятелно

...
Интернет гигантът Google анонсира два нови комплекта- конструктори за самостоятелно
Коментари Харесай

Google предлага два конструктора за изучаване на изкуствения интелект

Интернет колосът Гугъл анонсира два нови комплекта- конструктори за независимо сглобяване, даващи опция на всеки искащ да изучи основите на изкуствения разсъдък.
Това са конструкторите AIY Vision и AIY Voice , в комплектите на които са сложени всички нужни съставни елементи за основаване на лични несложни системи с изкуствен интелект – всички нужни хардуерни детайли и софтуера за работа с ИИ.

ИИ конструкторите се базират на компактната компютърна мини система Raspberry Pi Zero WH плюс SO карта памет, на която е записан нужния програмен продукт.



Комплектът Vision Kit включва и камерата Raspberry Pi Camera v2. А с цел да могат начинаещите да се оправят със всички тънкости по настройката на една система с изкуствен интелект, разработчиците оферират комфортно приложение за операционната система Android, както и уеб страницата AIY с подробни указания, разбираеми и за най-малките.

Възможно е основаването на няколко модела невронни мрежи. Възможно е разпознаването на до 1000 елементарни обекта, различаване на лица и страсти и „детектор за хора, кучета и котки“.

Продажбите на новите конструктори за работа с изкуствен интелект би трябвало да стартират до края на месец април тази година. Конструкторът AIY Voice се продава при цена $50 , а комплектът AIY Vision коства $90 .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР