Интернет гигантът Facebook трябва да премахне подвеждащи реклами, които предизвикаха

...
Интернет гигантът Facebook трябва да премахне подвеждащи реклами, които предизвикаха
Коментари Харесай

Скандал с Facebook в Холандия заради мошенически реклами за Bitcoin

Интернет колосът Фейсбук би трябвало да отстрани подвеждащи реклами, които провокираха скандал в Холандия. Рекламите, които се възползват от приликата на незнайни лица с някои от най-популярните хора в Холандия, популяризират измамнически схеми за инвестиция в криптовалутата Bitcoin, написа БГНЕС.
Милиардерът Йон де Мол се оплака, че от Фейсбук не са свалили рекламите, част от които наподобяват него, макар подадените голям брой сигнали и претенции. Според Де Мол вложители са изгубили 1,7 милиона $, откакто се подвели по погрешното наличие. Йон де Мол изиска Фейсбук да вземе ограничения сходно нещо да не се повтаря, както и упорства, че компанията би трябвало да му даде информация за това кой стои зад злоупотребата с облика му.
Съдът разпореди Фейсбук да смъкна рекламите или ще бъде санкциониран с 1,2 милиона $.
" Аргументите на Фейсбук, че съставляват единствено фуния за информация и не могат да бъдат задължени да работят са неприемливи. Компанията играе прекомерно дейна роля в рекламната сфера, която образува главния ѝ бизнес модел, с цел да заема такава позиция ", написа съдът в причините за решението.
Магистратите акцентираха, че Фейсбук има тарифен проект за реклами и сами вземат решение кои да разгласяват и кои не.
От Фейсбук споделиха, че са получили решението и обмислят ходовете си, като това може да включва и обжалване. Компанията сподели още, че подвеждащите реклами нямат място при тях и те ги отстраняват, когато ги открият.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР