Интернет гигантът Amazon заяви намерението си да обжалва решението на

...
Интернет гигантът Amazon заяви намерението си да обжалва решението на
Коментари Харесай

Amazon се готви да иде на съд заради Пентагона

Интернет колосът Amazon съобщи желанието си да апелира решението на Министерството на защитата на Съединени американски щати да подписа с Microsoft контракт за облачни услуги на стойност 10 милиарда $, заяви Би Би Си.
Първоначално Amazon беше считан за любимец за продобиване на договора. Компанията, която към този момент дава облачни услуги на Централно разузнавателно управление на САЩ, съобщи, че решението е взето под политически напън.
Преди време Доналд Тръмп атакува основния изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос, който е и притежател и на вестник The Washington Post. Впоследствие Пентагонът забави решението си да разпореди поръчката до 25 октомври, когато беше оповестено, че работата ще бъде предоставена на Microsoft. Проектът, прочут като " Джедай " (абревиатурата идва от Joint Enterprise Defence Infrastructure), е предопределен да модернизира системите за продан на данни в границите на американската войска.
Говорителят на Amazon сподели пред BBC следното: " Услугите на Amazon Web Services са извънредно квалифицирани да дават технологията, от която се нуждаят американските военни…Ние също по този начин считаме, че е извънредно значимо за страната ни държавното управление и определените от него ръководители да управляват поръчките обективно и по метод, свободен от политическо въздействие ".
Служител на Министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи пред BBC, че няма да спекулира с евентуални бъдещи правосъдни разногласия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР