Internet Explorer пренасочва към Edge при опит за отваряне на

...
Internet Explorer пренасочва към Edge при опит за отваряне на
Коментари Харесай

Internet Explorer вече не отваря популярни сайтове


Internet Explorer пренасочва към Edge при опит за отваряне на известни уеб сайтове
(екранна фотография: Microsoft Edge)

„ Уебсайтът, с който се пробвате да се свържете, не работи с Internet Explorer . Пренасочени сте към Microsoft Edge, където можете да продължите сърфирането без спиране. За да продължите да преглеждате [уебсайтове ] безпроблемно в Microsoft Edge, импортирайте вашите данни и настройки от Internet Explorer ”.

Това известие ще видите, в случай че се опитате да отворите известни уеб запаси като YouTube и Twitter в браузъра Internet Explorer. Microsoft упорито приканва потребителите на Windows 10 да мигрират от IE към, основан на Chromium.

Напоследък известните уеб страници не са отварят в IE, в това число видеопорталът YouTube, обществени мрежи като Instagram и Twitter, редица профилирани портали за въпроси и отговори като Stack Exchange. В листата с неподдържани от IE уебресурси има най-малко хиляда уеб страницата.

Сега, когато се пробвате да получите достъп до уебсайт от „ черния лист ” благодарение на IE, автоматизирано започва различен браузър на Microsoft –. След това се демонстрира огромен изскачащ прозорец, който предизвестява, че уеб сайтът не може отворен в IE и сърфирането в мрежата ще продължи в Edge.
още по тематиката
Можете да пандизите прозореца, като щракнете върху единствения бутон „ Продължи разглеждането ”. Освен това е налична процедура за прекачване на всички данни от IE към Edge – може да я стартирате със съответната алтернатива в изскачащия прозорец.

Междувременно IE зарежда страницата на портала за поддръжка на Microsoft със следния текст: „ Уебсайтът, на който се пробвате да се свържете, не работи с Internet Explorer. Пренасочени сте към Microsoft Edge, където можете да продължите сърфирането без спиране. За да продължите да преглеждате [уебсайтове] безпроблемно в Microsoft Edge, импортирайте вашите данни и настройки от Internet Explorer. Ако попаднете на уебсайт, който изисква Internet Explorer за обзор, можете да го заредите в режим Internet Explorer, без да напускате Microsoft Edge ”.

Служебното известие от страницата за поддръжка на Microsoft
(екранна фотография: Microsoft Edge)

Всъщност Edge може да работи в режим на съгласуемост с IE. Съответната функционалност се задейства в настройките от раздела „ Браузър по дифолт ”. Според обява на Microsoft към документите на Edge от ноември т.г., корпоративните консуматори могат да изключат насилственото пренасочване на IE-Edge посредством персонализирани групови политики.

Още в края на октомври се появиха информации за иден „ насилствен трансфер ” на потребителите на IE към Edge. За пренасочването от е виновна динамичната библиотека „ ie_to_edge_bho.dll ”, която се явява модул в остарелия браузър. Тази библиотека се популяризира от Microsoft посредством инсталационния пакет на Edge от лятото на 2020 година Пренасочванията на уеб сайтове от „ черния лист ” е стартира с стартирането на Edge 87 през ноември.

Миналия месец Microsoft разгласи, че към този момент няма да поддържа надзор на потребителски сметки посредством IE, считано от 13 ноември 2020 година През август компанията заяви, че уеб версията на ще спре да работи върху IE от 30 ноември 2020 година Останалите услуги, включително облачният Office 365, ще прекратят поддръжката на IE от 17 август 2021 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР