Интернет е необятна територия и човек може да открие абсолютно

...
Интернет е необятна територия и човек може да открие абсолютно
Коментари Харесай

Убиецът в мрежата – Калил Уилър-Уийвър

Интернет е необятна територия и човек може да открие безусловно всичко, от което има потребност. За жал, с изключение на информация и развлечение, както и търсенето на обич. Сара Бътлър няма да има този шанс. Около 53 минути, преди да се срещне с Калил Уилър-Уийвър, дамата задава единствено един въпрос: „ Не си сериен палач, нали? “. За страдание се оказва, че Калил е тъкмо подобен и от август до ноември 2016 година съумява да убие три дами, като проектите за 4-та се объркват.

Добрата вест, в случай че тук въобще можем да търсим такава е, че Калил е задоволително малоумен, с цел да не знае по какъв начин работят обществените мрежи и интернет приложенията, които употребява на телефона си. В деня, когато неговата последна жертва – Сара изчезва, нейното семейство се стреми по всевъзможен метод да открие къде е изчезнала щерка им. Телефоните разполагат с разнообразни способи за следене и благодарение на по този начин наречената Tagged апликация, стартират да вървят по стъпките ѝ. За жал не съумяват да стигнат на време, само че когато информацията е събрана, Калил ще бъде изпратен с присъда от 160 години затвор, освен това без право на опрощение.

Как обаче се става сериен палач? Калил в никакъв случай не е приличал на невъзмутим палач, въпреки и самата визия за тях да се трансформира благодарение на филмовата промишленост. Експертите постоянно декларират, че една жена може да живее с нарушител и в никакъв случай да не разбере, а както се досещаме – тъмната страна на този цифров сериен палач е по-жестока, в сравнение с можем да си я представим. Още по-странното е, че като дребен израства в положително жилище и се радва на умерено детство. Следователно още тук версията, че този човек се е озлобил още от дете. Роднини от фамилията работили в полицията, а на 20 години Калил към този момент заемал служба като защита в хотел и в супермаркет.

Описват го като спокоен, благ и добър човек, който постоянно ще даде насоки или ще се постарае да помогне на клиентите. Защо тогава ще му би трябвало да прави някои от най-жестоките убийства, които американците ще видят в своята съвременна история? Неговата първа жертва е 19-годишната Робин Уест. Момичето страдало от някои психологични проблеми и се опитвала да се пребори с депресията. Никой даже не подозирал, че когато е изчезнала на 31 август, множеството от нейните доходи идвали от проституция. Денят, в който изчезва, полицията е потърсена за пожар в изоставена къща. В Съединени американски щати има традиция при сходни сигнали да се отзовават полиция, пожарна и кола за спешна помощ, само че когато полицията идва, с цел да направи следствие и да откри повода за пожара, открива единствено изгорелите остатъци на момичето.

Цели 2 седмици няма информация коя е тя, до момента в който най-сетне не се вади зъболекарски картон, който да удостовери, че това е Уест. За страдание няма и никаква информация каква тъкмо е повода за нейната гибел, откакто тялото е в толкоз неприятно положение. Калил доста по-късно ще признае, че се е срещнал с нея на вечеря, а по-късно я е закарал до изоставена къща единствено на към 2 пресечки от мястото, където нормално се позиционирала, с цел да предлага своите услуги. Само няколко седмици по-късно изчезва и друга жена, като претекстовете не престават да бъдат същите. Джоан Браун е на 33 години и с изключение на бездомна, също страда от меланхолия. На 22 октомври 2016 година е видяна да се качва в колата на Калил и по-късно никой повече не я вижда. Нейните остатъци са открити едвам на 5 декември същата година, само че в друга изоставена къща. Причината за гибелта е удушаване. На 22 ноември е убита и третата последна жертва – Сара Бътлър.

За разлика от останалите девойки, тя е 2-ра година студент в градския университет в Ню Джърси. Никога не е продавала тялото си, в никакъв случай не е имала никакви проблеми, прочее от нея се очаквало да си откри специалност след дипломирането и да се развива нагоре в кариерата си. За страдание не се стига до този миг. Макар и да няма причина тя да попада в неговото полезрение, един от прокурорите – Адам Уелс ще съобщи, че причинителят избирал хора и най-вече дами, за които считал, че нямат никаква стойност, бил твърдо уверен, че неговите жертви нямало да липсват на никого, въпреки и това да не е доста несъмнено. Двамата се срещат на деня на благодарността и възнамеряват да се видят, до момента в който в последния миг девойката не взема решение да откаже. В следствие Калил предлага сумата от 500 $ за секс и дамата се съгласява.

Последното, което момичето написа е, че се надява да не е сериен палач. На майка  си ще съобщи, че отива да се срещне с другар и взима фамилният ван. Майка ѝ не подозира, че повече няма да се видят, съгласява се и я изпраща. Нейното тяло е намерено на 1 декември в резервата Ийгъл Рок. Малко преди нейното ликвидиране, друга жена на име Тифани Тейлър ще показа, че се е срещнала с килъра си и след изключително тежък побой е била изоставена, като най-вероятно причинителят е вярвал, че дамата е била мъртва. Тейлър била бременна в 3-я месец, когато станала бездомна, почнала да предлага секс услуги на непознати и тогава се срещнала с този  гибелен клиент. Двамата се срещат в мотел в Ню Джърси и потеглят с колата на Калил.

Мъжът поставя ски маска и по-късно оковава Тейлър с белезници и тиксо на устата ѝ, първо я изнасилва на задната седалка, а по-късно я души, до момента в който не губи схващане. След като се разсънва, тя кара нейният причинител да я върне назад в хотела, един път откакто се връщат там, първата ѝ работа е да се обади на 911 и да заяви какво се е случило. Докато пристигна полицията, килърът към този момент е липсващ. Междувременно приятелите на Сара и нейното семейство са уверени, че няма да оставят нещата по този начин. Сестрата на Сара знаела нейните пароли и бързо разкрила достъп до всички обществени мрежи, като видяла и с кого си е писала последно нейната сестра. Именно там стоял профила на Калил.

За да бъде сигурна, сестрата си направила подправен профил и с него отишла в полицията. По съвет на униформените, дамата трябвало да отговори на хищника и да го накара да излезе от укритието си. Вместо да открие следващата си жертва, мъжът се натъква на служители на реда под прикритие, които го арестуват. При претършуване на дома му ще открият няколко телефона в спалнята му. Освен това има и движимости, които не принадлежат на него, всички казани неистини от обвинения не дават отговор на истината и скоро излиза наяве, че убитите са тъкмо три. Неговите интернет търсения включват интерес към правенето на токсини за ликвидиране на хора, интерес към основаването на хлороформ, въпреки и той самият да е търсил в интернет „ вещество, което се слага на забрадка и при поемане жертвата заспива незабавно “.

Около тях участва и желанието за взимане на полицейска значка. Веднъж откакто телефоните разкриват своята загадка, местоположението му е посочена от умните устройства, които демонстрират, че се е намирал в изоставената къща през септември, по-късно, че е ходил в квартала към втората си жертва и най-после неговият телефонен сигнал е бил покрай този на Бътлър. Джоан Браун е открита точно по този метод, като нейното тяло е локализирано към 6 месеца след изгубването ѝ. През февруари 2017 година причинителят е изправен на съд и получава присъда за три убийства и един опит за ликвидиране.

На всички тях декларира, че е почтен. През декември 2019 година журито взема решение, че е отговорен по всички 11 обвинявания, които са събрани. Въпреки митингите и обжалването, мъжът се озовава зад решетките с една от най-дългите присъди, като автоматизирано се лишава правото за  бъдещи опити за съкращаване или обжалване на присъдата. Що се отнася до претекстовете, такива просто няма, неговото семейство също няма визия къде е сбъркало, само че обстоятелствата са си обстоятелства.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР