Интернет е напът да загуби титлата си като най-бързо растящия

...
Интернет е напът да загуби титлата си като най-бързо растящия
Коментари Харесай

Интернет рекламата ще нарасне с най-бавен темп от пукането на дотком балона насам

Интернет е напът да загуби купата си като най-бързо растящия бранш на международния рекламен пазар за първи път от две десетилетия насам. Рекламодателите се преориентират и търсят места без риска от скандал за своите послания, като насочват бюджетите си към обичайни среди като киното, билборди и други, написа The Guardian.

През идната година международният цифров рекламен пазар, който е доминиран от Гугъл и Фейсбук, ще отстъпи позицията си на най-бързо възходящ за първи път от ранните дни на дотком балона при започване на века. Прогнозата на Zenith е, че през идната година интернет рекламата ще нарасне с 10 %, най-бавният напредък от 2001 година. На първа позиция ще се изкачи киното с над 12 % растеж.

Множество огромни компании показаха терзания след редицата цифрови кавги, като Cambridge Analytica, " подправените вести " и появяването на реклами до несъответствуващи видеа в YouTube, да вземем за пример такива с екстремистки послания.

В същото време кино промишлеността изживява златна епоха, като да вземем за пример във Англия закупените билети доближават най-високото си равнище от 1970 година, а международните бокс офис върхове падат един след различен. И рекламодателите желаят да се възползват.

Макар растежът на интернет рекламата все в миналото да трябваше да се забави поради мащаба (през 2020 година тя ще дава отговор за половината от общите рекламни разноски на стойност $650 милиарда в международен мащаб), има знаци и за по-голяма смяна на пазара.

Секторът, в който са включени рекламата по билборди, рейсове, гари и други, ще нарасне със здравословните 5% през 2020 година, а разноските за реклами в други среди, в това число вестници и телевизия ще намалеят.

Докладът показва и още нещо любопитно - огромна част от растежа в интернет рекламата идва от дребни компании, които харчат целия си бюджет в Гугъл и Фейсбук, до момента в който огромните марки към момента избират обичайните медии. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР