International Airlines Groups (IAG), която е компанията майка на British

...
International Airlines Groups (IAG), която е компанията майка на British
Коментари Харесай

British Airways купува самолети Boeing за $18 милиарда заради спрения Airbus

International Airlines Groups (IAG), която е компанията майка на British Airways ще поръча до 42 самолета Boeing 777 на стойност $18,6 милиарда. Това се постанова поради спрения модел A380 суперджъмбо на Airbus, написа Fortune.

British Airways ще купи 17 въздушни лайнера с най-голямата версия на фюзелажното тяло. А IAG ще поръча още 24 самолета, с каталожна цена на всеки един от $442,2 милиона преди да се обмислен отстъпките.

British Airways ще употребява самолетите, с цел да подмени флота си от 34 остарели модели 747, които би трябвало да бъдат извадени от употреба до 2024 година.

Поръчката на английската самолетна компания за самолетите 777-9 е сериозна стъпка към нужното обноваяване на летателния й парк. Специалистите слагат под подозрение избора на модела. Той се характеризира с най-дългите крила, създадени в миналото и може да побере над 400 пасажери, само че не е ясна неговата икномическа рентабилонст.

Поръчката бе оповестена откакто IAG заяви за поправена оперативна облага с 9,5% до 3,23 милиарда евро. През 2018 година приходите на компанията нарастват с 6,7% до 24,4 милиарда евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР