Интермодален транспортен коридор създават Гърция и България между Егейско и

...
Интермодален транспортен коридор създават Гърция и България между Егейско и
Коментари Харесай

Заедно с Гърция строим жп линия и шосе между Солун, Бургас и Русе

Интермодален транспортен кулоар основават Гърция и България сред Егейско и Черно море. Пътна и железопътна връзка се чака да усилят размера на товарите към пристанищата на двете страни.

Този план основава сухопътна връзка сред Егейско море, Черно море и Дунав. Пристанищата Солун и Кавала стават вход за трансфер на артикули от Европа към България и Румъния, което усилва доста ползата на вложителите по пътната и железопътната връзка сред Егейско и Черно море, акцентира гръцкият транспортен министър Костас Караманлис, представен от БНР.

Проектът ще докара до понижаване таксите за транспорт и времето за пътешестване, а предвижданата двойна жп линия ще е „ Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе “.

„ На фона на изменящата се транспортна и енергийна карта на Европа този план ще даде опция за бързо възобновяване на Украйна “ цитират гръцките медии българския министър на превоза и известията Христо Алексиев.

Двете страни ще основат общо сдружение за ръководство на плана и ще аплайват взаимно за европейско финансиране, се споразумяха двамата транспортни министри на срещата в Атина.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР