Интерконекторът за пренос на газ от Турция през България ще

...
Интерконекторът за пренос на газ от Турция през България ще
Коментари Харесай

ОБЗОР. До дни: Газ от Турция през България

Интерконекторът за транспорт на газ от Турция през България ще бъде открит идната седмица. Това заяви министър председателят Бойко Борисов, давайки старт на първия по рода си Икономически конгрес в Пловдив. Борисов, половината кабинет и над 80 изтъкнати специалисти от Европа и България разискват два дни под тепетата икономическия напредък на Стария континент и бъдещето на Европейски Съюз.

В момента се организират търговете за тръбите за газовата връзка с Гърция, чака се оборудването да проработи до края на годината, сподели още Борисов и напомни, че е договорил газ от Азербайджан за България при срещата си с президента Илхам Алиев. " Той сподели: „ Колкото искаш, толкоз ". Вече имаме автомагистрала да докараме азерски газ до Пловдив. Ще имаме газ от Гърция, Турция, от Азербейджан. С румънската връзка работим. И в случай че може с Европейска комисия да намерим вид по какъв начин да работи газовият хъб „ Балкан ", с цел да пуснем директно газ и част от него да се търгува, ще е добре. Президентът Путин сподели – разбери се с тях ", изясни Бойко Борисов. Той акцентира, че не се ръководи елементарно в този див популизъм, обхванал и България и света. " Тези, които желаят избор на съмнение, да си спомнят какво беше в Харманли и Любимец. Да си спомнят бежанските протести ", разяснява министър председателят желаното от Българска социалистическа партия съмнение на кабинета поради политиката му в бранш " Сигурност ". След като Българска социалистическа партия приказва за корупция, значи контрабандата понижава, сподели още на влизане в хотел " Империал " Борисов. В залата той продължи: Дойде ли Българска социалистическа партия на власт, всички фондове стопират. Когато ГЕРБ ръководи, фондовете си вървят. Кажете едно " Благодаря "! " С кое сме нездравословни? Че сме докарали повече пари от Европа и сме понижили мигрантската вълна, реторично попита Борисов. И направи обзор на стопански достижения на България. " Имаме 5,7% експорт повече в машиностроене и IT технологии. Никнат цех след цех. Като влизате в Пловдив, виждате какви предприятия има - с хиляди работни места, за които не стигат служащи ", сподели министър-председателят. Той напомни, че не инцидентно кредитните организации дадоха извънредно добра вероятност на България. И още един път повтори, че до момента в който ГЕРБ ръководи няма да се пипат идеалните за вложителите 10% плосък налог и 20% Данък добавена стойност.
Бойко Борисов акцентира на обстоятелството, че безработицата е под 6%, а в огромните градове, като София и Пловдив е " безусловно нулева ". Не работят единствено тези, които не желаят, сподели Борисов.

" Има постоянен фискален запас и бюджетен остатък. До края на годината ще смъкнем дълга до 24%. Това дава по-големи вероятности за влизането ни в чакалнята на еврозоната ", акцентира пред икономистите министър-председателят. Той описа за големите старания, които държавното управление поставя за добросъседските връзки сред балканските страни. Похвали Гърция и Македония за постигнатото съглашение за името. И заяви, че на 4 юли в Солун ще е срещата на балканските министър председатели на Румъния, Сърбия, Гърция и България. На идващия ден в София пък стартира форматът 16 плюс 1 с китайския министър председател. На срещите ще бъдат разисквани плановете за свързаността на балканските пристанища с ж.п. линиите посредством Дунавската тактика.

Притокът на стопански мигранти към Европа би трябвало да бъде спрян на 100%, сподели на форума в Пловдив Борисов. Тези хора, които бягат от войната, би трябвало да бъдат настанявани в центрове и след това да бъдат връщани в страните си. Споразумението с Турция би трябвало да важи, безапелационен бе Борисов. „ Само преди година и половина – две България беше под страховит напън от мигранти. С президента Ердоган се разбрахме и оттогава имаме нулев миграционен напън. Струваше ми доста старания. Личен поръчител съм за това с президента Ердоган. С вродената ми невзискателност, мога да кажа, че това се дължи на мен ", сподели Борисов. Той предвижда сложна среща по тематиката при Жан-Клод Юнкер в неделя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР