Интерконекторът България-Румъния и проектът BRUA ще играят важна роля в

...
Интерконекторът България-Румъния и проектът BRUA ще играят важна роля в
Коментари Харесай

Румъния може да се присъедини към „Южен газов коридор“


Интерконекторът България-Румъния и планът BRUA ще играят значима роля в бъдещото уголемение на „ Южен газов кулоар “ до Централна Азия. Това е декларирал държавният секретар на министерство на енергетиката на Румъния Лулиан Роберт Тудораки по време на публично посещаване на делегация на румънските Transgaz и Romgaz в министерство на енергетиката на Азербайджан. По думите на Тудораки, Румъния е заинтригувана чрез тези планове да стане част от „ Южен газов кулоар “.

Министърът на енергетиката на Азербайджан Парвиз Шахбазов е оценил високо сходна позиция на Румъния, като е коментирал и вероятностите за уголемение на „ Южен газов кулоар “ при нарастване на пропускателните мощности в бъдеще. Министърът е съобщил, че осъщественият от Азербайджан план ще обезпечи диверсификация на главните посоки за износ за страната производителка от една страна и вноса за потребителите от друга в бъдеще, излиза наяве от известие на азербайджанските медии, които се базират на известие на енергийното министерство на азербайджанската страна.

Държавнитя секретар на румънското министерство е отбелязал поддръжката за „ Южен газов кулоар “. По време на диалозите е била изразена убеденост и, че стратегическото партньорство сред Азербайджан и Румъния ще е в полза на двете страни в енергийния бранш.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР