Интериора на Tesla Model 3 © Handout Още по темата

...
Интериора на Tesla Model 3 © Handout Още по темата
Коментари Харесай

Tesla с проблеми при производството на Model 3

Интериора на Tesla Model 3

© Handout Още по тематиката
Да преоткриеш електричеството

На автомобилното ревю във Франкфурт колосите в автосектора не криеха огромните си упоритости за електрическите автомобили
21 сеп 2017
Електрически, от Бавария

i3 на BMW е лек, маневрен, чевръст, хубав градски електрически автомобил и явно постанова посоката, в която би трябвало да се движи секторът
18 авг 2017

" Въпреки че по-голямата част от доставчиците ни и подизпълнителите ни работят на високи обороти в Калифорния и в Gigafactory в Невада, към момента имаме няколко елементи, които идват със забавяне. "

Илън Мъск, изпълнителен шеф на TeslaПроизводителят на електрически коли Tesla разгласи, че е произвела единствено 260 коли от новата си серия Model 3 през третото тримесечие. Това е доста под упованията и прогнозите на компанията, която си беше сложила за цел да сглоби към 1500 коли единствено за септември, написа Financial Times. Изпълнителният шеф на Tesla Илън Мъск разяснява, че повода е в проблеми в производството, само че те не са фундаментални и компанията знае по какъв начин да ги реши. Въпреки уверенията му, вложителите в Tesla са напрегнат и за последните две седмици акциите на компанията изгубиха 10% от цената си.

Model 3 е огромният залог на Tesla, като моделът е с доста по-ниска цена, в сравнение с предшествениците си Model S и Model X. Колата би трябвало да се трансформира в първия в действителност всеобщ напълно електрически модел и точно с нея са свързани очакванията на Мъск за голям напредък на производството на Tesla през идващите две години.

Илън Мъск предизвести за евентуални проблеми с производството на новата кола през миналите месеци. Причината е, че е нужно да има проблем с доставките на единствено една част, с цел да може цялата верига да бъде прекратена. Изпълнителният шеф обаче още веднъж удостовери прогнозите си, че до декември производството ще доближи високите равнища, които компанията желае, и Tesla ще създава по 20 хиляди коли Model 3 на месец.

Изпълнителният шеф на Tesla Илън Мъск

Фотограф: Bobby Yip

Къде се крие казусът

" Въпреки че по-голямата част от доставчиците ни и подизпълнителите ни работят на високи обороти в Калифорния и в Gigafactory в Невада, към момента имаме няколко елементи, които идват със забавяне ", разяснява Мъск. Той добави, че няма фундаментални проблеми нито с производството на колата, нито с веригата на доставки и всичко ще бъде поправено в къси периоди.

Проблемите с Model 3 не попречиха на Tesla да излезе с по-позитивни упования за продажбите на двата си други модела – Model S и Model X. Мъск разяснява, че до момента в който първичните прогнози са били да бъдат доставени към 50 хиляди коли през втората половина от годината, каквито бяха резултатите и за първата половина, в този момент прогнозите са " към 100 хиляди бройки ". През септември са били доставени 26 хиляди коли, нарастване с 4.5% по отношение на предходната година. От тях единствено 220 са били Model 3.

Неизлизащи сметки

От Tesla обявиха още през предходната година, че огромната цел на компанията е да достави 500 хиляди коли през 2018 година - цел, която беше доказана няколко пъти от страна на Илън Мъск. За момента тя обаче наподобява невъзможна за осъществяване от анализаторите. Най-важното за Tesla е, че напролет стартира да работи, въпреки и не на цялостни обороти, фабриката Gigafactory в Невада, където се създават батериите, задвижващи електрическите коли. От компанията желаят да усъвършенстват производството си и да доближат крайната цел за 2018 година Въпреки индустриалните главоболия, които се основават към Model 3, Мъск остава на мнение, че задачата е реалистична.

Огромната цел и самочувствието на Tesla, че ще се оправи с нея, е измежду главните аргументи пазарната оценка на компанията да надмине тази на доста обичайни производители, които създават доста по-големи коли като размер на производството. От началото на годината акциите на компанията са поскъпнали с 60% и тя се прави оценка на 57 милиарда $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР