Интересно протече разговорът на Антон Хекимян с вицепремиера Томислав Дончев.

...
Интересно протече разговорът на Антон Хекимян с вицепремиера Томислав Дончев.
Коментари Харесай

Хекимян заби Томислав Дончев с въпрос за министър Нанков

Интересно протече диалогът на Антон Хекимян с вицепремиера Томислав Дончев. Водещият на утринния блок на БТВ засипа госта си с въпроси по отношение на днешния Коалиционен съвет, на който ще се реши приемането на оставките на тримата министри Валентин радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

В началото на диалога бе наранена тематиката със синята каска, с която Красимир каракачанов се появи на предното съвещание на Конституционен съд. " Не знам дали ще е с каска или без през днешния ден. Най-вероятно ще е без, тъй като ще писнем на народа. Трябват ни нови жанрове ", сподели той.

Последва неповторим въпрос на водещия, който бе като игра на думи с фамозния филм от 90-те години на ХХ век " Спасяването на Редник Райън ": " Днес ще гледаме ли кино лентата " Спасяването на министър Нанков? " Това се чува като настроения в последно време ".

" Не знам от кое място имате тази информация. Това не е за първи път да обсъждаме на съдружен съвет рокади в държавното управление. Решението за оставките на тримата министри е вдишване на политическа отговорност. Напълно е обикновено да има отборен дух измежду Народното събрание, само че главната отговорност носи премиеръг и той преценя в каква мяра да направи промени в кабинета ", отговори Дончев.

Той разясни, че сред него, Цветан Цветанов и останалите в ГЕРБ няма интриги, групички и подгрупички. " Естествено, ние сме разнообразни хора, разнообразни характерности, не изглеждаме по еднакъв метод, нито е нужно. Случва се от време на време да си приказваме, случва се да спомирм от време на време. Но при нас спорове няма. При сходни значими решения сигурно има разногласия. Не сме имали с Цветанов опция да обсъждаме оставките в елементи, само че не виждам да имаме остри несъгласия. А и да уточня, че тук най-важно е не какво мислим аз и Цветанов, а какво мисли министър председателят. Кабинетът е динамична среда, няма обезпечено място никой там. Този, който не работи за тима, може да бъде заменен. Дори да считам, че някой би трябвало да бъде заменен, няма да го оповестя в сутрешнния блок като информативен канал, без да го недооценявам. Не знам за рокада на Николина Ангелкова. Не съм склонен с думите на Валери Симеонов, чме страната се ръководи еднолично. Щом вицепремиер може да излезе и да разгласи пред малкия екран, че страната се ръководи еднолично, демонстрира, че не е по този начин ", сподели още вицепремиерът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР