Интересно откритие установиха учени, а именно, че всички хора по

...
Интересно откритие установиха учени, а именно, че всички хора по
Коментари Харесай

Накланяме глава надясно по време на целувка, защото...

Интересно изобретение откриха учени, а точно, че всички хора по света са програмирани по този начин, че да се накланят надясно, когато се целуват и това не важи единствено за европейците, написа в. " Дейли мейл ".

Проучването се провело в столицата на Бангладеш, Дака. То обхванало 48 женени двойки. В Бангладеш целувката е нещо доста интимно и е изключено да се замени на обществено място. Изследователите желали да открият дали и отвън Европа хората имат също държание при размяната на тази фамилиарност, оповестява " Дарик ".

Двойките били помолени да се целуват в своите домове, а по-късно и в разнообразни стаи. Мъжете били 15 пъти по-склонни първи да пристъпят към целувката и било следено, че и двамата сътрудници извивали главите си надясно.

Авторът на изследването е доктор Резаул Карим от университета в Дака. По неговите думи екипът му потвърдил, че в болшинството от случаите мъжете са основатели на целувката и те като по предписание извъртат главите си надясно, което кара партньорките им да ги последват в това придвижване.

Дали човек е левичар или си служи с дясната ръка има значение единствено тогава, когато той е основателят на целувката. Това идва да покаже, че получателят на целувката има наклонност да нагоди позата си към тази на основателя. Учените изясняват уклона надясно с обстоятелството, че равнищата на хормоните, като тестостерона, не са отмерено разпределени в двете полукълба на мозъка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР