Интересно е, тъй като Славчо Атанасов беше казал преди 6

...
Интересно е, тъй като Славчо Атанасов беше казал преди 6
Коментари Харесай

Иван Тотев: Очаквам поне осем номинации за кмет на Пловдив, ситуацията ще бъде динамична

„ Интересно е, защото Славчо Атанасов беше споделил преди 6 месеца, че единствената причина той да желае да стане кмет на Пловдив, това е да може да има балотаж с мен и в този момент, когато няма подобен, явно си сменя позицията и най-вероятно е излъгал гласоподавателите си “.
Така кметът на Пловдив и водач на ГЕРБ Иван Тотев разяснява днешната информация, че Славчо Атанасов ще бъде претендент за кмет, повдигнат от патриотичните сили в града. Преди месеци самият Атанасов съобщи, ч е ще се яви на избори, в случай че кметът Тотев играе за трети мандат . Вчера обаче стана ясно, че актуалният градоначалник няма да взе участие във вота.
„ Интересна ще бъде обстановката след днешната конференция на Вътрешна македонска революционна организация най-малко това, което видях досега. Там има една оставена малка врата за договаряния с други партии, тъй че обстановката в Пловдив ще бъде динамична, забавна, само че не може да очаквате нещо толкоз рано и по-конкретно, още повече, че сега протичат номинационните събрания “, добави Тотев
„ Призивът, който насочи ръководителят на партията Бойко Борисов, а и аз в Пловдив е да има по-широк формат на избори. Това виждам от протеклите досега събрания. И маме извънредно доста номинации на стойностни хора за общински съветници , за районни кметове. Включително към този момент имаме първите номинации за кмет на Пловдив, като от два региона имаме две имена, които са преди всичко, само че след тях има най-малко по 3-4 номинации от всеки регион “, добави Тотев.

Снощи на заседание на ГЕРБ в регион „ Северен “ за претендент за кмет на Пловдив бе повдигнат сегашният регионален шеф Здравко Димитров. За претендент за региона пък най-вече номинации получи шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Стоян Алексиев. Събрание имаше и в „ Централен “, където и за двете позиции – за градски и областен водач, бе подсилен Георги Стаменов. До на следващия ден вечер ще са завършили номинациите и в останалите четири района на града.
„ Аз персонално предвиждам, че много ще бъдат претендентите. Не чакам да имаме преобладаваща номинация в Пловдив. Това са най-малко моите упования, което пък е добре, тъй като демонстрира широчина в хората и във опциите да предложим в действителност фигура, която да бъде добре призната “, разяснява номинациите до тук Иван Тотев. „ Очаквам да приключим този цикъл от събрания в организациите на Пловдив с най-малко 8 до 10 номинации за кмет на община, които ще бъдат показани на Изпълнителна комисия. Лично помолих да не вземам участие в номинациите. В някои от регионите ме предлагат, само че по този начин или другояче аз съм си направил моя самоотвод “, добави Иван Тотев, който през вчерашния ден разгласи изрично, че няма да се кандидатира за трети мандат. Той стимулира решението си с насъбрана отмалялост и напрежение от миналите близо 12 години в ръководството на Пловдив. Освен двата мандата като кмет на града, Тотев бе отпред на регион „ Източен “, за малко беше и народен представител, както и регионален шеф.
„ Ще подберем и ще представим на пловдивчани в действителност извънредно стойности хора, които да имат освен упоритостите, само че и знанията и уменията да ръководят Пловдив по най-хубавия метод и ще получим вота на пловдивчани “, безапелационен бе Иван Тотев. Той посочи, че се чака събранията да приключат до края на седмицата, като крайният период е 10 август. След това Изпълнителната комисия ще заседава и ще вземе съответните решения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР