“Интересно е кой е решил деца в 4 клас да

...
“Интересно е кой е решил деца в 4 клас да
Коментари Харесай

Нормално ли е ученици в 4 клас да рисуват полови органи?

“Интересно е кой е решил деца в 4 клас да рисуват полови органи. Кой е избрал този метод на образование? Обикновено сходни рисунки от младежи се свързват с протестно държание. Рисковано е фондации с неразбираемо финансиране да преподават в учебните заведения. Трябва да има явен правилник коя институция дава отговор за хората, които преподават полово обучение. Притесненията на родителите са изцяло основателни. Темата за сексуалността е доста деликатна. В образованието у нас от дълго време съществува здравно и полово обучение. В тази сфера би трябвало да работят експерти, които да се съобразят с възрастта на подрастващите. Трябва да бъдат сложени ясни и точни задания, които да не ги объркват”. Това съобщи в ефира на „ Плюс-минус. Коментарът след новините” сексологът Румен Бостанджиев във връзка образованието на пернишка фондация, бореща се против насилието измежду подрастващите.

Разтревожени родители настояват, че методите на образование в 7-мо главно учебно заведение в Перник водят до разврат измежду учениците.

Той добави, че децата от дребни би трябвало да схващат човешките взаимоотношения. „ Те би трябвало да са наясно, че любовта е нещо, което ги свързва със фамилията им. По-нататък се прибавя и половото привличане. Това е много комплициран развой. И към този момент в пубертета стартират да осъзнават ясно по какъв начин се случва половият акт. В учебника за 8 клас в раздела „ Полова система” е показано всичко, което подрастващите би трябвало да знаят”, сподели още Бостанджиев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР