Интересно е, че делегацията е предвождана от генерал, който е

...
Интересно е, че делегацията е предвождана от генерал, който е
Коментари Харесай

Ястреб от КНДР в Пьончан за закриване на Олимпиадата

Интересно е, че делегацията е предвождана от военачалник, който е прочут покровител на твърдолинейната политика на Пхенян, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Осемчленната делегация, отпред с военачалник Ким Йон-чхол, прекоси демилитаризираната зона, разделяща полуострова, през граничния пункт Дорасан, заяви представител на министерството на националното обединяване в Сеул.

Генерал Ким Йон-чхол е някогашен шеф на севернокорейската разследваща организация и сегашен заместник-председател на Централен комитет на Корейската трудова партия. Той е упрекван, че е възнамерявал поразяването с торпедо на южнокорейски боен транспортен съд през 2010 година, при което починаха 46 души.

Има спекулации и за възможна среща с американската делегация отвън рамките на тазвечершната гала по закриването на игрите.

Иванка Тръмп, дъщерята на американския президент също ще участва на церемонията.

В същото време южнокорейски стачкуващи пробваха без триумф през днешния ден да блокират автоколоната, в която се придвижват севернокорейските сановници към град Пьончан за церемонията по закриването на олимпийските игри, заяви Ройтерс.

Решението на Пхенян да изпрати като началник на делегацията някогашния началник на военното разузнаване, който е упрекван, че стои зад нападението против южнокорейски боен транспортен съд през 2010 година, вбеси фамилиите на починалите 46 моряци.

Около 100 консервативни депутати и деятели проведоха седящ митинг на мост, откъдето чакаха да премине автоколоната, откакто тя пресече строго охраняваната граница и влезе в Южна Корея тази заран.

Около 2500 служители на реда бяха ситуирани на моста, само че автоколоната пое различен маршрут, заяви локална телевизия. По-късно делегацията дойде в хотел в Сеул, преди да се насочи към Пьончан за церемонията, започваща в 13 часа българско време.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР