Интересни теми и задълбочени разработки по важни за града теми

...
Интересни теми и задълбочени разработки по важни за града теми
Коментари Харесай

Четете в Марица - Пловдивчани си искат лятното време

Интересни тематики и задълбочени разработки по значими за града тематики чакат пловдивчани в новия уикенд брой на вестник " Марица ", който ще излезе на следващия ден (13 октомври). Ето и по-любопитните заглавия в него:

Разкриха работилница за тютюн в " Столипиново "

Разкриха домашна работилница за обработка на тютюн в квартал " Столипиново " през вчерашния ден. Полицаите ревизирали адреса на 35-годишен мъж. Там, в миг на обезжилване на тютюневи листа били заварени още петима души.

40 млн. лева повече за прехрана на студенти

Около 40 млн. лева растеж на дотацията за прехрана на студенти ще бъде заложен в бюджета на висшите учебни заведения следващата година. Парите обаче няма да се дават поравно, а според от оценката за качество на образованието и реализацията на приключилите, направи спогодба министърът на образованието Красимир Вълчев. Той взе участие в съвещание на Съвета на ректорите, който се събра в УХТ да разиска измененията в закона за висшето обучение.

Пловдивчани си желаят лятното часово време

До април 2019 година страните в Европейски Съюз да оповестят дали желаят да останат " вечно " в лятното или в зимното часово време, предложи Европейската комисия. Ако Съветът на Европейски Съюз и Европейският парламент поддържат предлагането, през октомври следващата година часовниците в общността ще бъдат сверени за финален път. Или ще останем с лятното часово време, или тези страни, които решат да преминат към зимно време, ще преминат към него през октомври 2019 година, съобщи еврокомисарят по превоза Виолета Булц.

Това стана след изследване на Европейска комисия, в което 80 % от участвалите 4.6 млн. европейци се оповестиха да спре промяната на времето, като остане лятното часово време.

Завършват магистралния топлопровод

EVN започва в понеделник финалния стадий от построяването на най-мащабния си за последните 20 години план за нов основен топлопровод. Проектът ще разреши връзка на новия топлопровод с новоизградената мрежа по целия бул. „ Васил Априлов “.

Потомък на хаджии подготвял Бареков за плувец

Легендарният треньор по плуване в Баня Димитър Хаджиев, който трансформира цяло потомство деца от градчето в звезди на водния спорт, завоюва четири златни медала на надпреварата за ветерани в Сандански в края на септември. 76- годишният плувец пребори връстниците си, както и по-млади от него състезатели, в четири дисциплини, в това число и в коронната му бътерфлай. Той реализира най-хубаво време на 50 и 100 метра свободен жанр, като избра бътерфлай и кроул, и взе златните медала в категорията „ Мастерс ”.

През " очите " на дрона виждам света като птица

27-годишният Никола Памуков от квартал „ Христо Смирненски “ се влюбва в дроновете от пръв полет. Пилотира към този момент повече от две години. Твърди, че всеки може самичък да си сглоби дрон, само че би трябвало да има знания - по запояване, електротехника и работа с компютър. Запалил се по летенето от другари. Проявил интерес и не след дълго почнал да чете по тематиката, да си набира елементи и да сглобява. Сам основал първия си дрон.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР