Интересни програми с много събития ще отбележат празниците на район

...
Интересни програми с много събития ще отбележат празниците на район
Коментари Харесай

Пъстри програми за празниците на район „Владислав Варненчик“ и село Тополи

Интересни стратегии с доста събития ще отбележат празниците на регион " Владислав Варненчик " и на село Тополи. Район „ Владислав Варненчик “ ще празнува своя празник на 21-ми май, Денят на Св. Св. Константин и Елена ".

Събитията ще стартират в 10,30 ч. в местността Ментеше - с водосвет и концерт. В 16 ч. в читалище „ П. Р. Славейков 1928 ” ще бъде открита детска галерия с произведения на лауреатите от състезанието „ Децата на Владиславово рисуват ”.

От 17.30 ч. ще стартира празничното шествие по бул. ”Св. Елена ” до читалището, в което ще се организира церемониален концерт и награждаване на спечелилите от състезанието „ Пъстро и основано с обич ”.

На идващия ден – 22-ри май, от 10,30 ч. пред читалището ще стартира състезателен празник с малчугани от детските градини, а в 18 ч., още веднъж там -традиционният конкурс за хубост „ Мис и Мистър Владиславово “.

На 23-ти май от 9 ч. на стадион „ Владиславово “ ще се организира футболен шампионат. От 18,30 ч. в читалището ще има концерт, отдаден на 24 май – Ден на славянската книжовност и просвета. " Очакваме слънчево време и хубаво въодушевление за празника ", съобщи Николай Костадинов, кмет на " Вл. Варненчик ".

Под надпис „ Майски празници на село Тополи “ стартират и празнувания, отдадени на 140 годишнината от основаването на селото, 50 години от преселването на жителите от селата Аспарухово, Дебелец и Голямо Далчево и обичайният събор за 24-ти май.

В тази връзка церемониален концерт ще се организира на 18-ти май, събота, от 17 ч., на лятната сцена на читалище „ Св. Св. Кирил и Методий “. На 21-ви май от 18,30 ч. на същото място, Държавен куклен спектакъл – Варна, ще показа постановката за възрастни „ Фолклорни мечти “.

Входът за посетителите е безвъзмезден, подсети кметът на селото Демир Георгиев. Празничен концерт ще се организира на 24-ти май от 15,30ч. в центъра на селото с присъединяване на деца от ОУ „ Христо Смирненски “, от ДГ №48 „ Ран Босилек “ и оркестър „ Пендари “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР