Интересни подробности изникнаха покрай внезапната заповед за преминаване на футболистите

...
Интересни подробности изникнаха покрай внезапната заповед за преминаване на футболистите
Коментари Харесай

Полиграфът се оказа честа практика в българските клубове

Интересни детайлности изникнаха около неочакваната заповед за прекосяване на футболистите на " Ботев " (Пд) през детектор на лъжата. Според " Пловдив Дерби "  част от играчите са обяснили, че са преминавали през сходна процедура и в други български клубове и това не е оригиналност за тях. До момента се знаеше, че през полиграф в българския футбол са минали само играчи и треньори на " Черно море " - през май т.г. поради подозрение за симулативна игра в един от турнирните мачове. Тогава поради резултатите от теста бяха освободени петима футболисти.

В момента в състава на пловдивчани няма нито един от игралите в " Черно море " през предишния сезон, което значи, че практиката с полиграфа се ползва и в други български клубове, въпреки това да не се е разгласявало все още.

Сега настояването за явяване пред " детектор на лъжата " е от страна на притежателя на " Ботев " (Пд) Георги Самуилов, като обяснението било, че това е един от методите за доказване на преданост, употребена и при останалите му чиновници. По неофициална информация повечето футболисти на " Ботев " към този момент са минали тестванията и резултатите им не дават учредения за подозрения. Сред последните, които трябваше да се явят, бяха чужденците, защото преди този момент трябваше да им се откри преводач. През предходната седмица и част от треньорите от детско-юношеската школа на пловдивския клуб също са минали през детектора.

Резултатите са съдействали за запазването на положителната атмосфера в " Ботев " преди съботното домакинство против " ЦСКА-София ". Най-хубавата вест за треньора Желко Петрович е, че основният му халф Тодор Неделев към този момент е възобновен от контузия и ще играе в мача. Под въпрос още са Антонио Вутов и Димитър Пиргов.

Интересът към билетите от страна на почитателите на " Ботев " е огромен и се чака те да бъдат изкупени до петък. Входът за централната естрада е по 10 лева, а за естрада " Юг " - по 8 лева и 3 лева за възпитаници.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР