Интересни мачове, обрати и край на интригата за позициите в

...
Интересни мачове, обрати и край на интригата за позициите в
Коментари Харесай

Юнайтед отложи гражданския купон, а топ 4 е сигурен - всичко от кръга в Премиършип

Интересни мачове, обрати и завършек на интригата за позициите в топ 4 - това донесе на почитателите 33-ия кръг в британската Висша лига.

Ето и нашият преглед на случилото се:

Големият въпрос на кръга бе, дали още в събота Премиършип ще има своя нов първенец. Манчестър Сити можеше да реализира точно това, и то по най-сладкия метод - вкъщи против градския противник Юнайтед. И при 2:0 на почивката след голове на Венсан Компани и Илкай Гюндоган, надали доста хора са очаквали нещо друго. Но "червените дяволи " демонстрираха извънреден темперамент и реализираха популярен поврат през втората част. Пол Погба бе в основата му с две попадения, а Крис Смолинг добави третото в 69-ата минута. Надали има и един човек, който да има вяра, че Сити няма да стане първенец, само че празненствата на "гражданите " бяха отсрочени най-малко със седмица.



Погба: Нямаше по какъв начин да позволим Ман Сити да чества

​Гуардиола: Специален ден за Манчестър Юнайтед

Е, идващият въпрос май има своя отговор. А той е, ще има ли конспирация за местата в топ 4, даващи право на присъединяване в Шампионска лига? Колебливият Челси наподобява изцяло компрометира възможностите си, завършвайки 1:1 с Уест Хем.



Конте: Този мач разказва нашия сезон

В същото време Тотнъм победи с 2:1 в гостуването си на Стоук Сити и по този начин към този момент има 10 точки пред "сините ".

На толкоз пред Челси е и отборът на Ливърпул, който с много изменен състав предвид на конфликта с Ман Сити в ШЛ, реализира 0:0 против градския противник от Евертън.

Арсенал направи доста забавно голово шоу със Саутхемптън, приключило 3:2 за отбора на Арсен Венгер след надвит гол на Дани Уелбек в 81-ата минута. Борбата на "топчиите " обаче е единствено за петото място с Челси.



Бърнли продължи да очарова, постигайки триумф с 2:1 като посетител на Уотфорд и към този момент крепко държи седмото място.

Лестър пък загуби с 1:2 от Нюкасъл в мач сред отбори в средата на таблицата. Със извоюваните три точки "свраките " могат да се усещат много по-спокойни за мястото си в елита следващата година.

Битките сред отборите от долната половина донесоха равенства и по този начин, в случай че изключим последния Уест Бромич, който наподобява сигурен изпадащ, най-малко пет тима остават "кандидати " за другите две места към Чемпиъншип.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР