Интересни и атрактивни проекти ще развиват творческия и предприемачески потенциал

...
Интересни и атрактивни проекти ще развиват творческия и предприемачески потенциал
Коментари Харесай

10 са първите одобрени участници в БУЛЕВАРТ – Мрежа на сетивата в Бургас

Интересни и атрактивни планове ще развиват креативния и предприемачески капацитет на Бургас

Десет са претендентите, които ще станат първите участници в Мрежата на сетивата и ще бъдат подкрепени в желанието си да развият артистичния и бизнес капацитет на града. Инициативата на Община Бургас - БУЛЕВАРТ - Мрежа на сетивата, която поддържа хората на изкуството и бизнесмените да възродят артистичното сърце на града, бе посрещната със сериозен интерес и провокира креативната сила на бургазлии, да предложат арт и предприемачески начинания.

Сред утвърдените планове са извънредно забавни и перспективни креативен хрумвания на привлекателни места - художествени галерии, арт и обучителни центрове, съвременни и известни места за занимания - питейни заведения и заведения за хранене, подиуми за събития навън, като препоръчаните действия включват креативен работилници, арт пърформанси, импро спектакъл, кулинарни фиести и доста музикални и артистични действия.

Ето кои са първите 10 участника в БУЛЕВАРТ:

1. Арт къща ЛаМалена

Предлага атрактивна естрада и уместно място за работата на  дизайнери, художници, и актьори. Ще бъдат проведени креативен работилници със съдействието на български и бургаски художници и приложници.

2. Фермерски пазар

" Хранкооп - Бургас " ООД, сдружението представляващо и организиращо  Фермерския пазар на Славейковото пазарче ще провежда разнообразни креативен работилници, музикални събития и артистични прояви.

3. Галерия " НЕСИ "

Има упоритостта да показа актуалното българско изкуство в неговото многообразие, без да се лимитира от техники, жанрове и генерации.

4. " ВКУСНИ КАТМИ "

Собствениците и приятелите на заведението ще провеждат музикални и други арт събития на спонтанна открита сцена.

5. " ТЕЗГЯХ " - хлебарна и пекарна

Ще провежда фото галерия и показване на артикули в отворена работилница на тематика: " Хляба на Бургас ", " Празници и фамилни обичаи в приготвянето на печива ".

6. Бар " Кардамон "

Мястото ще се трансформира в център за осъществяване на артистични прояви с присъединяване на диджеи, музиканти и реализатори, танцови-салса празненства, стрийт денс шоута, импро спектакъл, тематични кулинарни вечери.

7. Кафе-бар " Барбоса "

Ще провеждат музикални вечери с посетител музиканти онлайн или диджеи, изложения на модерни български създатели, новаторски събития.

8. " Ti Bar & Kitchen "

Ще съчетаят вкусната храна и богатия избор на питиета с културни събития, фотоизложби и музикални вечери.

9. Център за работа с деца " Френе "

Предлагат събития за деца и техните родители, които развиват езиковите и отзивчиви умения, пространственото и логическо мислене, обществената и прочувствена просветеност, креативен игри, литературни работилници.

10. #HashtagSTUDIO - The Culture Club

Мястото е дом на културната, артистичната и образована част от младото и космополитно потомство на града.  Като акцент ще бъдат моноспектаклите, различната unplugged музика и комедийното шоу.

Седем от утвърдените участници в БУЛЕВАРТ - Мрежата на сетивата ще получат финансиране сред 2050 и 4200 лева, според от бюджета на плановото им предложение, а трима от участниците се финансират напълно със лични средства. Всички участници в БУЛЕВАРТ ще бъдат подкрепяни интензивно с информационните и административни принадлежности на Община Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР