Интересни факти за практически всичко 6

...
Факт: Макдоналдс някога правеше броколи с вкус на дъвкаТози луд
Коментари Харесай

Факт: Макдоналдс някога правеше броколи с вкус на дъвка
Този луд факт на Макдоналдс ще накара вкусовите ви пъпки да изпълзят. Не е изненадващо, че опитът да се накарат децата да се хранят по-здравословно не се хареса на децата тестери, които бяха „объркани от вкуса“.

Факт: Някои гъби създават зомбита, след което контролират умовете им
Тропическата гъба Ophiocordyceps заразява централната нервна система на мравките. След като е бил в тялото на насекомото в продължение на девет дни, той има пълен контрол върху движенията на гостоприемника. Според National Geographic това принуждава мравката да се катери по дърветата, след това да се гърчи и да падне в хладната, влажна почва отдолу, където виреят гъбичките. Веднъж там, гъбата чака точно до слънчевия обяд, за да принуди мравката да отхапе лист и да изчака смъртта.

Факт: Първите портокали не са били оранжеви
Оригиналните портокали от Югоизточна Азия бяха хибрид мандарина-помело и всъщност бяха зелени. Всъщност портокалите в по-топлите региони, като Виетнам и Тайланд, все още остават зелени през зрелостта. Говорейки за това, чудили ли сте се кой „портокал“ е първи: цветът или плодът? Ние разбрахме!

Факт: Има само една буква, която не се появява в нито едно име на щат в САЩ
Можете ли да познаете отговора на този случаен забавен факт? Ще намерите Z (Аризона), J (Ню Джърси) и дори две X (Ню Мексико и Тексас) – но нито едно Q.

Факт: Хибрид крава-бизон се нарича бифало
Можете дори да закупите месото му в поне 21 щата.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР