Интересни факти за практически всичко 4

...
Факт: Човешките същества могат да използват само малка част от
Коментари Харесай

Факт: Човешките същества могат да използват само малка част от водата на Земята
В училище ни учеха, че по-голямата част (по-конкретно 71 процента) от повърхността на планетата е покрита с вода. Въпреки че това е вярно, хората могат да използват само 0,007 процента от тази вода, според National Geographic. Това е така, защото само около 2,5 процента от водата на Земята е прясна вода и само 1 процент от нея е достъпен. Останалото съставлява ледници и снежни полета.

Факт: Уоли Амос е отговорен за това да направи не само бисквитките известни
Може да сте запознати с Wally „Famous“ Amos, благодарение на пакетираните му бисквитки с парченца шоколад. Но преди да направи магията си върху сладките изкушения, той се занимаваше с правене на хора известни, съобщава Биография. Той откри и подписа с фолк дуото Simon & Garfunkel и беше представител на таланти за изпълнители като Diana Ross, Sam Cooke и Marvin Gaye.

Факт: Името на марката Spam е комбинация от „подправка“ и „шунка“
Това е един от онези интересни факти, които вероятно сте мислили, че знаете, но всъщност не знаете. Противно на американската митология, спамът не е акроним за „научно обработена животинска материя“ или „плешка от свинско месо и шунка“, съобщава Eater.

Факт: Една капка вода отнема 90 дни, за да измине цялата река Мисисипи
Простираща се на 2340 мили, река Мисисипи е третият по големина вододел в света. Това е един дълъг участък от вода. Всъщност толкова дълго, че на една капка вода са й необходими приблизително 90 дни, за да измине цялата си дължина.

Факт: Някога хората са яли арсен, за да подобрят кожата си
Вероятно сте чували как много от любимите козметични продукти на викторианците са били надупчени с арсен, но става още по-лошо. Имаше и продукти на пазара в края на 19 век, като вафлите Safe Arsenic Complexion на д-р Джеймс П. Кембъл, които бяха предназначени за ядене. Те твърдят, че се отърват от лунички, черни точки и други „обезобразявания на лицето“. Признайте си: Това е един от най-интересните факти, които сте научили от известно време.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР