Интересни факти за практически всичко 22

...
Факт: Първо пеницилинът е наречен сок от плесени“През 1928 г.
Коментари Харесай

Факт: Първо пеницилинът е наречен „сок от плесени“
През 1928 г. бактериологът Александър Флеминг оставя петриево блюдо в лабораторията си, докато е на почивка - само за да се върне и да открие, че някаква течност около мухъла е убила бактериите в блюдото. Това стана първият антибиотик в света, но преди да го нарече пеницилин, той го нарече „сок от плесен“. Ето още случайни открития, които промениха света.

Факт: Първата количка е проектирана да бъде теглена от коза (или животно с подобен размер)
Уилям Кент, ландшафтен архитект, изобретява първата количка за третия херцог на Девъншър през 1733 г. Но родителите от висшата класа едва ли се очакваше да полагат усилия да транспортират децата си наоколо, така че Кент проектира своя модел да бъде теглен от малко животно, като коза.

Факт: 20 май 1873 г. е „рожденият ден“ на сините дънки
Според компанията Levi Strauss, това е денят, в който Levi Strauss и Jacob Davis, иноваторите зад здравите сини дънки, които всички обичаме, са получили патент върху процеса на добавяне на метални нитове към мъжките дънкови работни панталони. Панталоните се наричаха гащеризони до талията до 1960 г., когато бейби бумърите започнаха да ги наричат дънки. И за информация, ето защо синьото е най-популярният цвят деним.

Факт: 170-годишни бутилки шампанско бяха открити на дъното на Балтийско море
Смята се, че бутилките с мехурчета са пътували от Германия до Русия през 1800 г., когато са потънали на дъното на морето, според New Scientist. Оказва се, че дъното на морето, където температурите са между два и четири градуса по Целзий, е чудесно място за отлежаване на вино. Експерти по вино пробваха шампанското и го описаха като „понякога сирене“ с „животински нотки“ и елементи на „мокра коса“. Ммм

Факт: Лъвският рев на MGM е запазена марка
В началото на всеки филм, направен от студиото Metro-Goldwyn-Mayer, емблематичният лъв реве към публиката. Въпреки че MGM е преминал през няколко итерации на талисмани на лъвове, звукът на рева винаги е един и същ. Компанията регистрира търговската марка на „звуковата марка“ в Службата за патенти и търговски марки на Съединените щати през 80-те години. Вярвате или не, тези известни фрази също са запазени марки.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР